Dolar 32,2215
%-0.06
Euro 34,7276
%-0.21
Altın 2.448,700
%0.67
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gündoğdu Meydanı, günü yine boş geçmedi

Gündoğdu Meydanı, günü yine boş geçmedi

Gezi Parkı eylemleri sonrası hükümete ve Başbakan Erdoğan’a karşı yükselen tepkilere destek veren sendikalar grev kararını binlerce kişilik kalabalık eşliğinde hayata geçirdi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 17:34

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Basmane Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Konak ve Cumhuriyet Meydanı gibi kentin önemli noktalarında toplanan, KESK, DİSK, Türk-İş, Belediye-İş, Tüm-Bel-Sen, Eğitim-Sen, TMMOB, TTB, gibi sendikalara mensup on binlerce emekçi iş bırakarak alanlara indi. İzmir’de sabah saatlerinde toplu taşıma ve kamu kurumlarında başlayan iş bırakma eylemlerinin devamında toplanan 10 bini aşkın eylemci sloganlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Kol kola yürüyen ve halaylar eşliğinde gösterilere başlayan emekçiler, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.



Halaylar eşliğinde başladı

“Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Taksi, her yer direniş”, “Zafer emekçinindir”, “Eşit iş, eşit ücret”, Taşerona hayır”, “Genel Grev”, “Genel Direniş” sloganları atan binlerce sendikalı hükümeti hedef aldı. Geçtiğimz haftalarda aldıkları ülke çapında iş bırakma eylemini hayata geçiren binlerce sendikalı çalışan davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekerek bayram havasında bir grev yaptı.

 Acil servisler hariç tam kapsamlı grev

İzmir çapında hastanelerin acil servisleri haricinde hemen hemen tüm kamu kurumlarının destek verdiği eylem boyunca İzmir çapındaki ulaşımı sağlayan otobüs şoförlerinin de katıldığı grev, kent ulaşımını da olumsuz etkilerken, İzmir Barosu da alandaki yerini aldı. Ayrıca eylem boyunca güvenlik güçlerinin alanda yer almadığı ve çevik kuvvet ekiplerinin Gündoğdu Meydanı’nda bulunmaması ise dikkat çekti.


Hükümete talepleri…

AK Parti iktidarını hedef gösteren KESK Dönem Sözcüsü İsmail Akyol, polisin takındığı şiddet tutumunu kınadıklarını belirterek, “Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalacağı resmen ilan edilmelidir. Halka uygulana şiddetin sorumluları hesap vermeli ve istifa etmelidir. Biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır. Taksim başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilemelidir. Bu şartlar gayet açık net ve meşrudur. Uygulanan şiddet ise gayri meşrudur” sözleri ile taleplerini dile getirdi.

“AK Parti faşizmine teslim olmayacağız”

Akyol, konuşmasının devamında sendikalı işçilere yönelik saldırı olduğunu savunarak, “Meslek örgütleri baskı altına alınmak isteniyor. Güvencesizlik, taşeronlaşma, esnek ve kuralsız çalıştırma ile işsizlik başlığı altında çalışma yaşamı cehenneme dönüşmüştür. AK Parti’nin uygulamalarına yönelik halkın geniş kesimlerinden yükselen itiraza emek ve meslek örgütleri olarak da taleplerimiz ortaktır. Demokratik tepkimizi AK Parti faşizmine teslim olmayacağımızı gösteriyoruz. Günlerdir sokaklarda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerin kısacası tüm halkın taleplerinin gereğini yapmaya çağırıyoruz. Halkımızı bu süreçte örgütlü davranmaya ve mücadeleye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.