Dolar 32,2540
%-0.01
Euro 34,6822
%-0.08
Altın 2.393,670
%-0.28
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz ameliyatı öncesinde oksijen yerine azot verilmişti.. Hayata döndü ama..

Göz ameliyatı öncesinde oksijen yerine azot verilmişti.. Hayata döndü ama..

İzmir'in Torbalı ilçesinde, göz ameliyatı için götürüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde, iddiaya göre, anestezi sırasında oksijen yerine azot gazı verildiği için kalbi duran, beyninde ödem oluşan ve sonrasında yoğun uğraşlarla kurtarılan Ege Avcı'nın (5) hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi önünde umutla iyi haber bekleyen anne İpek Yeşilçam oğlunun yarın taburcu olacağını ve evde bakım için eğitim aldıklarını söylerken, baba Ünal Avcı ise "Çocuğum hayati tehlikeyi atlattı ama durumu iyi değil" dedi. Ameliyat öncesinde oksijen yerine azot verilmişti

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 12:41

İzmir'de ameliyat öncesi oksijen yerine azot gazı verildiği iddiasıyla kalbi duran ve başka bir hastanede tedavi altına alınan çocuğun, hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.  

Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören 5 yaşındaki Ege Avcı'nın annesi İpek Yeşilçam Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun durumunun iyiye gittiğini ifade etti.

Göz ameliyatı için gittikleri Torbalı Devlet Hastanesinde anestezi verilen çocuklarının önce nefes alıp vermesi, ardından da kalbinin durduğunu anlatan Avcı, hayli zor günler yaşadıklarını belirtti. Avcı, şunları kaydetti:

"Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı bile yoktu ama bir anda böyle oldu. Evladım 24 gündür EÜ Çocuk Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde tedavi görüyor. Şimdilik hayati tehlikeyi atlattı ama çok zor bir süreç bizi bekliyor. Birkaç güne kadar yoğun bakımdan çıkarmayı düşünüyorlar. Evde de en az 2 yıl yatacak. Beyin çok hasar aldığı için tam olarak bilinç açık değil, kasılmaları var. En zoru da bir anne olarak çocuğunu kasılarak görmek. Ne kadar hasar kalır onu da bilmiyoruz. Doktor 'Zaman gösterecek' diyor."

Anne Avcı, olayın yaşandığı hastane ve sorumlular hakkında Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduklarını, olayla ilgili bilirkişi raporlarının oluşturulduğunu anlattı. 

'HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI AMA'

Yaşanan olay sonrasında Ege'nin yatalak hale geldiğini söyleyen baba Ünal Avcı, "Çocuğumuz hayati tehlikeyi atlattı. Fakat aşırı kasılmaları var. Oksijen yerine azot verdikleri için beyninde büyük bir hasar oluşmuş. Şu an bu hasarların tedavisi sürüyor. Bundan sonra da ne olacağı belli değil. Cuma günü taburcu olacağını söylediler. Tıbbın yapabileceği bu kadar bizim anladığımız kadarıyla ama çocuğum iyi durumda değil. Evde bakımı için bize eğitim veriyorlar. Bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir durum değil. Sonuçta hemşire değiliz. Günde 10 dakika görüyoruz. Hayati tehlikeyi atlattı ama iyi durumda değil" dedi.

Ege'nin bundan sonraki yaşantısı ve bakımı için eğitim aldıklarını belirten anne İpek Yeşilçam da "Elimizden bir şey gelmiyor. Evde bakım için hazırlık yapılıyor, eğitim veriliyor. Nefes alması için boğazından delik açıldı. Yutkunma refleksi olmadığı için hortumla beslenecek. Mamayla besleniyor, bunlar için eğitim veriliyor. Her gün onu öyle görmek bizi çok üzüyor ama ayakta kalmak zorundayız. Bizim bir çocuğumuz daha var. 24 gündür buradayız" diye konuştu.

HASTANE KABUL ETTİ..

Kendilerini ziyaret eden Torbalı Devlet Hastanesi yöneticilerinin oksijen yerine azot gazı verildiğini kabul ettiğini öne süren Avcı, "Başhekim, başhekim yardımcıları, doktoru sürekli arıyor. Beni hiçbir şey teselli etmiyor. Sorumlulara mutlaka yaptırım uygulanmalı, hiçbir şey cezasız kalmamalı" dedi.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğünün konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (AA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.