Dolar 32,2214
%0.06
Euro 35,0226
%0.04
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç Gazeteciler Platformu: Tartan özür dilemelidir

Genç Gazeteciler Platformu: Tartan özür dilemelidir

Genç Gazeteciler Platformu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Halide Demir Polatlı'ya yaptığı bir haber nedeniyle hakaret eden Hakan Tartan'ı özür dilemeye davet etti.

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 11:55

EGEPOSTASI- Konak Belediye eski Başkanı Hakan Tartan, 2014 yerel seçimlerinde partisi CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyince istifa etmiş ve DSP’den belediye başkan adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde ise belediye başkanlığı hayali kuran Tartan, CHP’ye dönerek adaylık dosyasını teslim etmişti. Kamuoyunda ve partide CHP'ye dönüşü tartışılan Tartan'ın bu arada da AK Parti ile dirsek temasında olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Tartan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile görüştüğü iddiaları muhabirimiz Halide Demir Polatlı imzasıyla EGE POSTASI’nda yer aldı. Hakan Tartan ise AK Parti kaynaklarının doğruladığı görüşmeyi yalanlamak yerine kendisine ulaşan Polatlı'ya hakarette bulunmayı tercih etti.

Gazeteci Halide Demir Polatlı’nın Hakan Tartan tarafından uğradığı hakaretler kamuoyunda yoğun tepkilere yol açtı.

Konuyla ilgili ilk açıklamayı İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaparken, bugün bir açıklama da ‘Genç Gazeteciler Platformu’ndan geldi.

Platform’un yaptığı açıklamanın tamamı şöyle;

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Genç Gazeteciler Platformu Üyesi Halide Demir Polatlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haber nedeniyle, haberin öznesi Sayın Hakan Tartan tarafından hakarete maruz kalmış, mesleki şiddete uğramıştır.

Haber yayınlanmadan önce -cevap hakkına saygı gereği- defalarca Sayın Tartan’ı arayan, mesaj atan ancak karşılık alamayan Gazeteci arkadaşımızın, ‘kaynaklarına’ dayandırarak yazdığı haber nedeniyle hakarete uğraması gazetecilik mesleği açısından kabul edilemez bir durumdur. 

Kendisi de Gazeteci olan Sayın Tartan’ın -hukuki yollara başvurmak yerine- bir kadına/ bir gazeteciye sırf haberi yazdı diye hakaret etmesini kabul etmiyor, kendisini kamuoyu önünde meslektaşımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

Genç Gazeteciler Platformu”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.