Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazilerde gökdelene izin yok

Gazilerde gökdelene izin yok

İSTANBUL'da yaşayan mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Adem Çelik'e ait arsa için yaptığı 50 katlı gökdelen projesine Büyükşehir Belediyesi'nden izin çıkmadı. Alp, "Taç İzmir" adını verdiği projenin reddilmesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2014 - 13:11
İZMİR-Yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Gaziler Caddesi üzerinde Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Adem Çelik'e ait 4 bin metrekarelik arsa için hazırladığı 50 katlı, 7 yıldızlı otel, kongre merkezi projesinin Uluslararası Tasarım Ödüllerinde 'Diğer Mimari Tasarımlar' kategorisinde Dünya ikincisi olduğunu söyledi. Projenin gerçekleşebilmesi için parselin imar planının değişmesi gerektiğini, Konak Belediyesi'nin iki yıl önce projeyi onayladığını ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından reddildiğini belirten Prof. Dr. Alp, "Bazı binalar yer aldıkları şehrin önüne geçerler, o şehrin simgesi olur ve şehri turizm merkezi yaparlar. Insanlar bu yapıyı görmek için o şehre akın eder. Paris'in Eiffel Kulesi, Sidney'in Opera Binası, Bilbao'nun Guggenheim Müzesi böyle binalardır. 'Taç Izmir' projesine kraliçe tacını andırdığı için bu ismi koyuldu. Cephedeki dairesel perforasyon içindeki yarın küre içinde açık yüzme havuzu yer alıyor; çatıdaki yarım kubbe de gece kulübü ve lokanta var. Gerçekten güzel bir kraliçe gibi zarif bir yapıt. Yer aldığı bölgeyi de ihya edecek, Izmir'in sembolü olacaktı. Büyükşehir projeye esas olacak imar planı değişikliğini geri çevirdi. Tekrar denenebilir mi bilmiyorum" dedi.
Taç İzmir Projesi'nde Basmane Gaziler caddesi Yenişehir Viyadüğü yakınında şu anda kullanılmayan binaların bulunduğu arsaya planlandı. Proje 330 oda, 1000 m2 lik balo salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları, 1000 m2'lik konferans salonu ve 2000 m2'lik bir alışveriş merkezini içeriyor. Projenin toplam kapalı alanı 40 bin metrekare ve zemin üstü 50 katlı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.