Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuarda bayram çoşkusu

Fuarda bayram çoşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda fuar doldu taştı, bayram tatilini İEF’in gün boyu süren etkinliklerinde değerlendiren ziyaretçiler; konserden tiyatroya, sokak gösterilerinden motokros şovuna kadar pek çok etkinliğe katıldı. Sevilen sanatçı Fettah Can, şarkılarıyla İzmirliler'i coşturdu. Fettah Can İzmir'i coşturdu

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 12:41

26 Ağustos Cuma günü, 85. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), ziyaretçilerine; sanat, eğlence, teknoloji ve müzik dolu günler yaşatmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, 4 Eylül’e kadar açık olacak.

Fettah Can Fuara Can Kattı

Sevilen sanatçı Fettah Can İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’ta unutulmaz bir konsere imza attı. “İzmir Marşı” ile başlayan konser, Zafer Bayramı’na özel olarak sanatçının repertuarına eklediği “10. Yıl Marşı” ile devam etti. Boş Bardak, Mandalinalar, Delirme gibi dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren Fettah Can, Murat Boz’a verdiği “Özledim” şarkısını da söyledi. Bu şahane İzmir akşamında dinleyicileri ile buluşmuş olmaktan çok mutlu olduğunu belirten ünlü sanatçı, kendi şarkılarının yanı sıra cover şarkılarıyla da beğeni topladı. İzmir’e her gelişinde dinleyicilerinden birini sahneye çıkartarak şarkı söyleten Fettah Can, geleneği İEF’de de bozmadı. Dinleyiciler arasında bulunan engelli bir vatandaşı da konseri daha rahat izlemesi için sahneye alan sanatçı gönülleri fethetti.

1 Eylül Perşembe, Dünya Barış Günü’nde Edip Akbayram, 2 Eylül Cuma Ajda Pekkan, 3 Eylül Cumartesi Athena ve 4 Eylül Pazar Vestel sponsorluğunda Sertap Erener konser verecek. Ücretsiz olarak İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen çim konserleri 21.30’da başlıyor.

Mogambo'da caz keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 85. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda caz geceleri devam ediyor.

Geçmişte fuarın en önemli gece kulüplerinden olan Mogambo'dan Folkart sponsorluğunda caz tınıları yükseliyor. 30 Ağustos'ta müzik ve dans topluluğu Tararam'ın kurucusu Doron Raphaeli ve grubu Mogambo'da unutulmaz biz caz akşamına daha imza attı.15 yaşında profesyonel müzik hayatına adım atan müzisyen, müziğin her alanında ismini duyurmayı başardı. Eğitmen, performans sanatçısı ve müzisyen Doron Raphaeli, 2010 yılında ilk caz albümünü çıkardı. Mogambo Caz Günleri kapsamında unutulmaz bir performansa imza atan sanatçı, fuarda caz rüzgarları estirdi.

Folkart sponsorluğunda 31 Ağustos'ta Sibel Köse ve Neşet Ruacan, caz severlerle buluşacak. Julia Erikssen 1 Eylül'de, dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock sanatçısı Della Miles ise 2 Eylül'de muhteşem performansıyla izleyenleri büyüleyecek. 3 Eylül akşamı Şenay Lambaoğlu e son albümü “Başka Türlü Bir Şeyödeki eserlerini seslendirecek. Yavuz Akyazıcı da 4 Eylül'de caz severlerle buluşacak. 

18 yaşından büyük caz severlerin katılabildiği etkinliklerin giriş ücreti 30 TL olarak belirlendi. Konserlere katılım için 0232 497 11 44 numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekiyor.

İEF'de tiyatro coşkusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bir gün dopdolu geçiyor. Cibali Karakolu, Necmiq gibi oyunlar ayakta alkışlandı.

İlk kez İzmir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Cibali Karakolu, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda seyircilerle buluştu. Folkart sponsorluğunda, 2 gün boyunca fuar ziyaretçilerinin izleme fırsatı bulduğu müzikal, büyük beğeni topladı.

Eski dönem İstanbul'unda geçen oyun, kalabalık oyuncu kadrosuyla da dikkat çekti. Seyirci ile kurulan ilişkinin dikkat çekici olduğu oyun, güldürürken yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getiriyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimleniyor.

NECMİQ İSMET İNÖNÜ'DEYDİ

İki ünlü oyuncu; Hakan Bilgin ve Uğur Uludağ'ın başrollerini paylaştığı Necmiq, Uğur Uludağ yönetmenliğinde İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu. Daha önceki tüm ilişkilerinde başarısız olmuş arkeolog Kerem hayallerinin kadınını yaratmak için herkesten sır gibi sakladığı 8 milyon yaşındaki bir kafatasını kullanmaya karar verir. Ev arkadaşı sınır ötesi yazılımların ustası bilgisayar programcısı Umut'un yardımıyla hayata geçirmeyi planladığı hayali başarılı olacak m? Folkart sponsorluğunda seyirciyle buluşan oyun, yenilenmenin önemine vurgu yapıyor. Necmiq, enerjileri yüksek oyuncalar ve komik diyaloglarıyla seyirciden tam not aldı.

İEF'DE SİHİRLİ GÖSTERİ

10 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de ve yurt dışında aralıksız sihir şovlarını sürdüren Türkiye'nin Merlin Ödül'lü sihirbazı, Kubilay QB Tunçer'in sihir şovu 29-30 Ağustos tarihleri arasında İEF'deydi.

Las Vegas'tan Sydney'e birçok ülke dolaşmış olan sihir şovu izleyicilere büyülü bir deneyim yaşattı. Her yaştan izleyiciye hitap eden bu gösteride para kaybetme, iskambil kağıtlarıyla oyunlar ve daha birçok sihir oyunu ziyaretçileri şaşırttı. İçinde bol miktarda komedi ve sürpriz barından şovun en önemli özelliği ise interaktif olmasıydı. Akıl almaz oyunlarla bugüne kadar on binlerce seyirciyle buluşmuş olan sihir şovu İzmir Enternasyonal Fuarı'yla fuar ziyaretçilerini sihirli bir yolculuğa çıkardı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.