Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TGB'den 'Zafer' yürüyüşü

TGB'den 'Zafer' yürüyüşü

İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümünü düzenledikleri yürüyüşle kutladı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 10:38

Karşıyaka İZBİN önünde toplanan TGB üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümünü düzenledikleri etkinlikle kutlarken, yürüyüşe CKD, Eğitim-İş ÇYDD, Genel Sağlık İş, TOBAV, TESUD, TEMAD, Emekli Subay Eşleri Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Akademik-Der ve Vatan Partisi de destek verdi. Yürüyüşe katılanlar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları atarken, "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" pankartı taşıdı. Yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, "Bugünü öncelikle şehitlerimize ve cephede vatanı için mücadele veren Mehmetçiğimize armağan ediyoruz.

Ateş ile sınanan bir milletin, emperyalizmi dize getirişinin anlamını, 30 Ağustos'un içerdiği manayı bugün daha iyi anlamak durumundayız. Milli mücadelede yan yana, omuz omuza, hiç bir ayrıma geçit vermeden 'söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' diyerek vatanımızı kurtardık.

Şimdi yine Kurtuluş Savaşı'nın iradesiyle hareket etmek zorundayız. Çünkü o irade; cepheye mermi taşıyan, iki çorabından birini orduya veren, evladını şehit olmaya uğurlayan, gerektiğinde ise gözünü kırpmadan canını feda eden Türk Milletinin ordusuna sahip çıkma iradesidir. Bugün içinden geçtiğimiz süreç ancak Kurtuluş Savaşı iradesiyle zafere ulaşacaktır. Bu yüzden şimdi o irade; burada, 'millet ordu el ele' demektir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.