Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir'de Teldeki adam'ı görenler şok oldu

Fuar İzmir'de Teldeki adam'ı görenler şok oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptığı 'Fuar İzmir' inşaat alanından çıkarılan yüksek gerilim hattındaki çalışmalar, görenleri heyecanlandırdı. Görevliler, soğuk havada 40- 50 metre yükseklikteki tellerde, bellerine bağladıkları emniyet kemeri yardımıyla zor koşullarda çalıştı.

  • Ege Postası
  • 06.01.2015 - 11:07
İZMİR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, çevresinde işçi sağlına yönelik güvenlikleri yetersiz bulması ve inşaatı 23 gün durdurmasının ana gerekçesi olan yüksek gerilim hattı ve direkleri sonunda Fuar İzmir alanından çıkarıldı. Mart 2015 tarihinde MARBLE (Mermer ve Doğaltaş Teknolojileri Fuarı) ile hizmete açılacak Fuar İzmir inşaatında, hafta sonu başlatılan söküm ve yeni hattın döşenmesi çalışmaları, hafta içinde de devam etti. 

Çalışmalar sırasında en çok yüksek gerilim hattı direklerine tırmanan ve tellerin üzerinde çalışma yapan görevliler dikkat çekti. Bir başka tele bellerinden emniyet kemeriyle bağlanarak güvenliklerini sağlayan, arkadaşlarının direk üzerinden ve zeminden desteğiyle, 50 metre yükseklikte işini yapmaya çalışan görevliler, hem çevre yolundan geçenler hem de bölge halkı tarafından heyecanla izlendi. Toplam 380 bin volta kadar enerji taşıyan teller üzerinde bu görevlilerin adeta ölüme meydan okuduğunu belirten vatandaşlar, 'ekmek parası için olsa bile herkesin bu işi yapmayacağı' değerlendirmesinde bulundu.



EĞİTİM ALMIŞLAR

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yüksek gerilim hatlarıyla ilgili çalışmayı TEİAŞ'ın onayıyla yüklenici firmanın yaptığını söyledi. Yüklenici firmanın, TEİAŞ lisanslı bir firmayla çalıştığını ve hatlarla ilgili işleri yürüttüğünü belirten belediye yetkilileri, işlemin sorunsuz gerçekleştiğini belirtti. Teller üzerinde çalışan görevlilerin bu konularda eğitim almış kişiler olduğu vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.