Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'e tutuklama istedi

Flaş! Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'e tutuklama istedi

MİT TIR'larıyla ilgili yayınladıkları haber ve görüntüler nedeniyle ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne gelen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 16:58
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, "MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

SORUŞTURMA MAYIS AYINDA BAŞLATILDI
Can Dündar ve Erdem Gül hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğraflarının ve kamera görüntüsünün Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

İFADELERİ İKİ SAAT SÜRDÜ
Dündar ve Gül, bu sabah saatlerinde soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Dündar ve Gül, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'a “şüpheli” sıfatıyla yaklaşık 2 saat ifade verdi.



DÜNDAR VE GÜL'E TUTTUKLAMA TALEBİ
Başsavcıvekili Fidan, iki gazetecinin “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Dündar ve Gül'e destek için CHP ve HDP'li milletvekilleri ile meslektaşları adliye koridorlarında yalnız bırakmadı.


Bu haberi Can Dündar Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Erdem Gül ve ben tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildik."

Dündar'dan ikinci paylaşım; "
Sıra duruşmada.. Gazetecilik yargilanıyor." 



"CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Gazetecilere tutuklama istemine tepki yağmuru
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası başta olmak üzere, sosyal medyada da bir çok tepkiye neden oldu. Bu karara tepki gösteren gazeteciler, siyasetçiler ve binlerce kişi Twitter’da #CanDündarErdemGülYalnızDeğildir hashtag’iyle mesajlarını paylaşıyor. Öte yandan Change.org’da başlatılan “Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Yalnız Değildir” başlıklı imza kampanyasında, kısa sürede 7 bine yakın imza toplandığı gözlemlendi.

TGC VE TGS

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ortak bir açıklama yaparak MİT Tırları’yla ilgili yaptıkları haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilmesini eleştirdi. Yapılan açıklamada “Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevidir. Halkın haber alma hakkının teminatıdır. Gazetecinin görevi devletin çıkarını korumak değildir. Devletin çıkarını koruyacak merciler bellidir. Herkes kendi görevini yapmaktadır” denildi.




SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinde, 29 Mayıs'ta MİT TIR'ları ilgili yayımlanan fotoğraflı haber üzerine, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma" suçlarından, Dündar ve Gül hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi.

ERDOĞAN'IN AVUKATI DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu da 2 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Soruşturmayı İstanbul cumhuriyet başsavcıvekillerinden İrfan Fidan yürütüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.