Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! MİT 6 il için canlı bomba uyarısı yaptı

Flaş! MİT 6 il için canlı bomba uyarısı yaptı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin için canlı bomba uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 14:24
MİT, Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti
Habertürk’te yer alan habere göre, MİT’in raporunda, YPG güçlerine, Türkiye’de faaliyet gösteren illegal sol örgütlerin mensuplarının da katıldığı iddia edildi. MİT’in, bu kapsamda, Kobani ve çevresinde YPG saflarında savaşan 91 kişiyi rapor ettiği öğrenildi.
İstihbarata göre, MLKP’den (Marksist Leninist Komünist Parti) 49, Devrimci Karargâh Örgütü’nden 2, İbocu Dönüşüm Hareketi’nden 1, MKP’den (Maoist Komünist Partisi) 1, DHKP/ C’den (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) 2, TKP/ML’den (Türkiye Komünist Partisi/Marksist- Leninist) 13, MLSPB’den (Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri) 3, TKP KIVILCIM’dan 5, SDP’den 13, Anarşistler Grubu’ndan 1 ve TKEPL’den (Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist) 1 kişi Kobani’de YPG güçlerine katıldı.

KİMLİK BİLGİLERİ EMNİYET BİRİMLERİNE DAĞITILDI
MİT, YPG’nin yanında savaşan bu sol örgüt mensuplarının Türkiye’ye sızıp Suriye sınırında görev yapan asker ve polislere karşı intihar saldırısı gibi eylemler düzenleme olasılığının bulunduğunu rapor etti. Kimlik bilgileri ve fotoğrafları belirlenen 91 kişilik liste; Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır ve Mardin illerindeki güvenlik güçlerine dağıtıldı. (Radikal)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.