Dolar 32,3438
%-0.05
Euro 34,8994
%0.31
Altın 2.394,480
%-0.1
Bist-100 10.206,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul'da alarm: Metrolar için bomba uyarısı

İstanbul'da alarm: Metrolar için bomba uyarısı

İstanbul Valiliği tarafından tüm ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda metro hatları için bomba uyarısı yapıldı. İstanbul Emniyeti ise tüm birimlere bomba yüklü olduğu iddia edilen 5 aracın plakasını dağıttı. İstanbul Valiliği tarafından tüm ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda metro hatları için bomba uyarısı yapıldı. İstanbul Emniyeti ise tüm birimlere bomba yüklü olduğu iddia edilen 5 aracın plakasını dağıttı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 13:36
TSK’nın IŞİD ve PKK hedeflerine yönelik bombardımanlarının ardından İstanbul Valiliği’nden kritik bir uyarı geldi: Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları için bomba uyarısı yapıldı.
İstanbul Valiliği’nin tüm ilçe emniyet müdürlükleri, şube müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tem Dairesi Başkanlığı’na gönderilen bilgi yazısında Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları için terör saldırısı uyarısında bulunuldu ve güvenlik birimlerinden dikkatli olmaları istendi.

BOMBA YÜKLÜ 5 ARAÇ ARANIYOR

İstanbul Emniyeti, tüm birimlere bomba yüklü olduğu iddia edilen 5 aracın plakasını dağıttı. Son dakika haberine göre, bomba imha uzmanları olası bir tehlikeye karşı hazır tutuldu.
Sabah saatlerinde polis telsizlerinden yapılan uyarıda tüm ekiplerin söz konusu araçlar üzerinde dikkatli olmaları, görüldüğü anda çevre güvenliği alınarak bomba imha uzmanı ekiplere haber verilmeleri istendi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan 'uyarı' belgesi doğru çıktı. İstanbul Polisi, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve bazı metro istasyonlarında gelebilecek bombalı saldırılara karşı önlemlerini arttırdı. İzinlerin kaldırıldığı İstanbul Polisi’nin tüm birimleri uyarıldı, şüpheli durumların acilen Terörle Mücadele Şubesi’ne iletilmesi istendi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, Suruç’taki olayın ardından yaşanan saldırılar ve geçen cuma günü eş zamanlı olarak bir çok ilde yasadışı örgütlere yönelik gerçekleştirilen operasyondan bahsedildi. Operasyon sırasında yasadışı DHKP-C örgütü üyesi olduğu belirtilen Günay Özarslan’ın ölü ele geçirildiği, buna paralel polise yönelik saldırılar yapıldığı ifade edildi. 

EMNİYET: SALDIRIN DEVAM EDECEĞİ YÖNÜNDE İSTİHBARAT BİLGİSİ VAR

Saldırıların devam edeceği yönünde istihbarat bilgisi olduğu ifade edilen yazıda, “Törer örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına  bombalı eylem gerçekleştirebilecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir” denildi.

"METRO, TOPLU TAŞIMA..."

Saldırıların diğer metro ve toplu taşıma araçlarına, güvenlik güçleriyle araçlarına, emniyet binaları, tesis ve lojmanlarına, kamu binalarına ve halkın kalabalık olarak bulunduğu noktalara gerçekleştirilebileceği kaydedilerek, “Bu nedenle personelin konuyla alakalı duyarlı bulunması yönünde uyarılmasını, alınan güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilerek, olabilecek gelişmelerden anında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi...” denildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.