Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylemlerde hayatını kaybeden Cömert'in ölüm nedenini müfettişler araştıracak

Eylemlerde hayatını kaybeden Cömert'in ölüm nedenini müfettişler araştıracak

Hatay'da gerçekleştirilen Gezi Parkı Eylemlerinde başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölüm nedeninin araştırılması için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunuldu. Hatay Valisi Mehmet Celalettin...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 10:04
Hatay'da gerçekleştirilen Gezi Parkı Eylemlerinde başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölüm nedeninin araştırılması için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunuldu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, katıldığı yerel bir televizyon kanalında, il genelinde yaşanan olaylarda polisle vatandaşın karşı karşıya getirildiğinin altını çizdi. Yaşananların kendisini ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ı da üzdüğünü aktaran Lekesiz, "Vatandaşla polis arasında istenmeyen gelişmeler yaşanması elbette üzücü. Başta çevik kuvvet olmak üzere polislerimiz toplumsal olaylara müdahale konusunda ciddi bir eğitimden geçiyor. Buna rağmen yanlışlıkları da varsa elbette bunlar da incelenecek." dedi.

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölüm nedeninin incelendiğini de hatırlatan Lekesiz, Cömert’in hayatını kaybetmesine yönelik gündeme getirilen iddiaların inceleneceğini, şayet orantısız güç kullanıldığına ilişkin değerlendirmeler varsa bunlarla ilgili inceleme yapmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunduğunu ifade etti. Lekesiz, "Hiç kuşkusuz Abdullah Cömert’in ölüm sebebine ve failine ilişkin hususlar adli merciler tarafından incelenmektedir. Ancak bahsi geçen hususların varsa sorumlularının belirlenmesi, disiplin, idari ve cezai işlemlerin tesis edilebilmesi için ayrıca müfettişler marifetiyle incelenmesinde yarar görülmektedir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.