Dolar 32,2880
%-0.6
Euro 34,6841
%-0.35
Altın 2.408,070
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaf umduğunu bulamadı

Esnaf umduğunu bulamadı

İZMİR'de, Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesini fırsat bilenler tatil beldelerine giderken, bayram alışverişiyle satışlarının artmasını bekleyen esnaf umduğunu bulamadı.

  • Ege Postası
  • 26.07.2014 - 11:09
İzmir-Bayram tatilini fırsat bilen birçok İzmirli, daha cuma gününden tatil beldelerindeki tesislere, yazlıklarına gitti. Ramazan Bayramı'nı dört gözle bekleyen, giyim mağazalarından tatlıcısına, şekercisine kadar birçok esnaf hayal kırıklığına uğradı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, bayram önceleri yaşanan kalabalık da yerini sessizliğe bıraktı. 
Kemeraltı Çarşısı'nda, 71 yıldır babadan oğula hizmet veren, kentin marka şekercilerinin başında gelen Kemal Kutucu, artık bayram geleneklerinin, büyükleri ziyaretlerin yerini tatilin aldığını söyledi. İzmirlilerin cuma gününden itibaren kenti terk etmeye başladığını belirten Kutucu, bu durumun da esnafın işlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Eskiden bayramda tatile gidilse de bir miktar şeker veya lokumu insanların yanlarına alıp götürdüğünü belirten Kemal Kutucu, "Eski bayramlarda daha çok şeker ve lokum tercih edilirdi. Şimdi ise hayat şartları insanları lüks tüketime yönlendiriyor, artık çikolata ve kokolin tercih ediliyor. Alışkanlıklar da böylelikle değişmeye başladı. Yenilebilir bir bayram şekerinin kilosu ise 12 ile 20 TL arasında iken kaliteli çikolataların kilosu 35 TL'den başlıyor. Tüketiciler şeker ve çikolata alırken marka ve kaliteli olmasına özen göstersinler. Kontrolsüz ortamlarda üretilen ucuz şeker ve çikolatalar insan sağlığı için tehlike olabilir. 71 yıldır bu çarşıda markamızı kalitemizle koruduk ve ayakta kalabildik" dedi. 
Bir diğer bayram geleneği de misafirlere ikram edilen tatlılar. Bayram tatili cuma gününden başladığı için satış yapamadıklarından yakınan tatlıcılar, güllacı kilosu 18 TL, baklavayı 20 TL, kadayıf ve Kemalpaşa tatlısını 12 TL'den satıyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.