Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan yemin etti...TBMM Başkanı'na iç tüzük fırlatıldı

Erdoğan yemin etti...TBMM Başkanı'na iç tüzük fırlatıldı

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan mazbatasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in elinden alarak yemin etti.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 14:17
Cemil Çiçek'ten mazbatasını alan Erdoğan kürsüye gelerek Cumhurbaşkanlığı yemini etti. Yeminin ardından İstiklal Marşı okundu.
 
Erdoğan, Meclis kürsüsünde şu sözlerle yemin etti;
'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.'


CHP'DEN TEPKİ

CHP'nin usul tartışması açma istemesinin reddedilmesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığı fırlattı.

Altay'ın bu sırada "Meclis yasalara göre yönetilir dediği" duyuldu.


CUMHURBAŞKANI İÇİN 101 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de yemin etmesinin hemen ardından İzmir'de, 101 pare top atışı yapıldı. Top atışlarının 4 ordu komutanlığının bulunduğu illerde yapıldığı öğrenildi.

Halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye gelip yemin etti. Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesinin hemen ardından ise, Ege Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu İzmir'de, 57'nci Topçu Tugayı'ndan Gündoğdu Meydanı'na gelen birlik, top atışı yaptı. Top atışlarının 4 ordu komutanlıklarının bulunduğu illerde de yapıldığı öğrenildi. 101 pare top atışını Kordon'da toplanan vatandaşlar ilgiyle izledi. 



Birçok vatandaş, bu anları cep telefonlarına kaydetti. Birçok kişi de kulaklarını tıkayıp 101 pare top atışının tamamını izledi. Bu sırada sevgililerin birbirlerinin kulaklarını tıkayıp, top sesinden korumaya çalışmaları ise ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.