Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bugün Köşk'e çıkıyor

Bugün Köşk'e çıkıyor

Başkentte tarihi gün... Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yemin ediyor. Erdoğan'ın Köşk'teki ilk konuğu AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olacak.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 09:16
12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti'nin yeni genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun görüşme saati belli oldu. İki lider bugün yapılacak devir teslim töreninin ardından akşam saat 22.00'de Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.
 
Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devralacak olan Erdoğan, görüşmede Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verecek.
 
İŞTE BUGÜNKÜ PROGRAM
AK Parti Kongresi'ne son kez katılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi bugün de devam edecek. Erdoğan, bugün yemin edip, Cumhurbaşkanlığı görevini devir alacak. TBMM'de başlayıp Çankaya Köşkü'nde tamamlanacak törenin programı şöyle:
 
MECLİS'TE YEMİN EDECEK
Erdoğan'ın bugün ilk adresi TBMM Genel Kurulu olacak. Tören için ses sistemi yenilendi, salon ve bina dış cephe taşları temizlendi. Erdoğan'ı Meclis'te Muhafız Alayı Tören Taburu karşılayacak. Tören kıtasını selamladıktan sonra Genel Kurul'a geçecek olan Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik edecek. Meclis Başkanı Cemil çiçek'in çağrısıyla saat 14.00'te toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okunacak. Çiçek, çağrı yazısının ardından Gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi vererek, seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Erdoğan, salona girdiğinde milletvekilleri tarafından ayakta karşılanacak. Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verecek. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek. Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek. Yemin töreninde, Türkiye'ye gelecek devlet başkanları ve büyükelçiler olmayacak.
 
İKİNCİ DURAK ANITKABİR
eminin ardından, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen özel makam aracının kapalı olan forsu açılacak. Erdoğan, araca binerek Anıtkabir'e geçecek. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Yaveri eşlik edecek. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak olan Erdoğan, daha sonra 16.30'daki tören için Çankaya Köşkü'ne geçecek.

GÜL ÇİFTİ KARŞILAYACAK
Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Köşk'e gidecek olan Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulanacak. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılanacak. Kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayacak olan Erdoğan çiftini Büyük Şeref Kapısı'nda 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül karşılayacak. Halef-selef olan Erdoğan ve Gül baş başa görüşme gerçekleştirecek.
 
BİRER KONUŞMA YAPACAKLAR
Görüşmenin ardından Erdoğan ve Gül, Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir-teslim töreni için davetlilerin karşısına çıkacak. İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından özgeçmişleri okunacak olan Gül ve Erdoğan davetlilere birer konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Törenin ardından bir resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyona katılmaları beklenen Gül çiftini Köşk'ten uğurlayacak olan Erdoğan ve eşi ise Büyük Resepsiyon Salonu'na dönerek, kutlamaları kabul edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.