Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan 4 yıl itirafı

Erdoğan'dan 4 yıl itirafı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin süresini 5 yıldan 4 yıla indirmekle büyük bir hata yaptıklarını itiraf etti.

  • Ege Postası
  • 17.02.2013 - 10:06
MARDİN - Başbakan Erdoğan, "Biz bu ülkede artık acıları, ölümleri değil, sevinçleri konuşmak istiyoruz. Bu ülkede artık silahların değil fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz. Kardeşler, Mardinli kardeşlerim, savaş kolaydır, barış zordur, zor olana talibiz. Fikirleri olan, düşüncelerine inanan, güvenen silaha başvurmaz, eline silah almaz. Silah, fikri olmayanların, kendi fikrine, kendi düşüncesine inanmayanların, güvenmeyenlerin bir yöntemidir. İşte biz silahların art arda çekildiği bir dönemi geride bırakıyoruz. Diyoruz ki, lütfen artık silahı gömün" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte beraberinde İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Ak Parti milletvekilleriyel geldiği Mardin'de 47 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Mardin Karayolları Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Erdoğan, ellerini kaldırarak kendisine tezahüratta bulunanlara Arapça, 'Ehlen ve Sehlen' (Hoşbulduk) diyerek konuşmasına başladı. İktidarları döneminde Mardin'e yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, yaptıkları eser ve yatırımların bütün Mardinlilere hayırlı olmasını istedi.

 

"KADINLAR ŞİDDETE KARŞI SESLERİNİ YÜKSELTSİNLER"

Geçen yıl 8 Mart Kadınlar Günü'nde Mardin'e olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi Kadınlar Günü'ne 2 hafta var. Aslında her gün kadınlar günü, ancak bu tür bir geleneğin de dışlanması doğru olmaz. Ben şimdiden kadın kardeşlerimizin kadınlar gününü kutluyorum. Bu sene kadınlar gününü Siirt'ten kutlayacağız. 8 Mart'ta Siirt'te olacağız. Mardin'den iki önemli konuda ricam var. Biliyorum Mardin'de kadına el kalkmaz, biliyorum Mardin'de kadına da çocuğa da şiddet uygulanmaz. Ama eğer bu yanlışı yapanlar varsa, bu hataya düşenler varsa, toplum olarak Mardinliler olarak, o kişileri uyaracak bu insanlık dışı davranıştan vazgeçmelerini isteyeceğiz. Mardinli hanım kardeşlerim de dayak, şiddet karşısında boyunlarını eğmeyecek, şiddeti sineye çekmeyecekler. Gerek hanım kardeşlerimizin haklarını ileri seviyeye taşıyacak yasalar ve anayasada çok önemli düzenlemeler yaptık. Hanım kardeşlerimiz haklarını bilsin, şiddet karşısında seslerini yükseltsinler" dedi.

 

KAÇAK ELEKTRİK UYARISI

Başbakan Erdoğan, Mardin'den ikinci bir ricası olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Enerji bakanlığımızın tespitlerine göre maalesef Mardin'de de kayıp kaçak oranı elektrik enerjisinde yüzde 76'lara ulaşmış durumda. Yani tüketilen elektriğin sadece 4/1' i tahsil ediliyor. İlgili birimlerimiz kayıp ve kaçaklarla yasalar çerçevesinde mücadele ediyor. Ama, Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket edip bu yöntemin önüne geçmelerini önemle rica ediyorum. Çünkü, benim Mardinli kardeşim helal ve haramın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Bakınız, Mardin'in çok güzel bir sözü var. Yerden olan, yere döner. Hepimiz topraktan geldik toprağa döneceğiz, hepimiz dünyada yaptıklarımızdan tek tek sorguya çekileceğiz. Onun için Mardin helali de haramı da çok iyi bilir. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyorum. Bir söz daha var hiç bir koyun kendi kuzusunu çiğneyip geçmez. Devlet sizin bir yerde kuzunuz. Devletin kurumları sizin kuzunuzdur. Onlar size hizmet etmek için, hizmetkarlık etmek için vardır."

 

KADINLARIN TERÖRE KARŞI ÇIKMASINI İSTEDİ

"Bir şeyi sizinle açık açık konuşmak zorundayım" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye'de ret, inkar, asimilasyon politikalarına son verdik. On yıllar boyunca devam eden sorunların üzerine kararlılıkla gittik. On yıllar boyunca görülmeyen, inkar edilen, meselelere büyük bir samiyetle eğildik. Doğu'nun, Güneydoğu'nun kırık kalbini kazanmak için çok zor bir mücadele verdik. Şimdi artık söz sırası sizde, eyleme geçme sırası sizde, sürece dahil olma, süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz hükümet olarak onlarca adım attık. Şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerden bekliyoruz. Sizler şu teröre, şu terörün kanlı cinayetlerine, şu terörün sinsi baskısına artık dur demenizi, cesaretle buna karşı çıkmanızı bekliyoruz. Eğer terör sona ererse inanın ne Mardin'de, ne Diyarbakır'da, ne Siirt'te, Muş'ta, Bingöl'de işssizlik diye bir sorun kalmayacaktır."

 

"SAVAŞ KOLAY, BARIŞ ZORDUR. LÜTFEN ARTIK SİLAHI GÖMÜN"

Başbakan Erdoğan, şu anda Türkiye genelinde kardeşliğimizin dahada büyüdüğünü ve ebedi olacağını belirterek, şöyle dedi: "Hep beraber sizin de bu terörü artık Türkiye'nin gündeminden çıkarma mücadelemize destek vermeniz lazım. Büyümenin, ilerlemenin, çözümün özellikle de kardeşliğin önünde duran bu terörü bizim Türkiye'den söküp atmamız gerekiyor. Biz bunu beraber yapacağız. Biz bu ülkede artık acıları, ölümleri değil sevincileri konuşmak istiyoruz. Bu ülkede artık silahların değil fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz. Kardeşler, Mardinli kardeşlerim, savaş kolaydır, barış zordur, zor olana talibiz. Fikirleri olan, düşüncelerine inanan, güvenen silaha başvurmaz, eline silah almaz. Silah, fikri olmayanların, kendi fikrine kendi düşüncesine inanmayanların, güvenmeyenlerin bir yöntemidir. İşte biz silahların art arda çekildiği bir dönemi geride bırakıyoruz. Diyoruz ki, lütfen artık silahı gömün. Silahı bırakın, biz size diyoruz ki, şu sıkılı yumrukları olduğu bir toplum barış toplumu olmaz ve bir barış huzur kardeşlik ortamını tesis etmek için samimiyetle çalışıyoruz. Bu samimiyetin karşısında, samimiyet bekliyoruz. Allah'ın izni sizlerin desteğiyle biz bu terörü Türkiye'nin gündeminden söküp atabilecek, kardeşliği daha güçlü şekilde tesis edeceğiz. Elinizden bir şey geliyorsa lütfen elinizle düzeltin. O yanlışı elinizle düzeltin. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman o yanlışı lütfen dilinizle düzeltin. Bu süreç düze çıksın."

 

"MARDİN BELEDİYESİ'Nİ AK PARTİ'NİN KAZANMASI LAZIM"

Erdoğan, partilere Mart 2014'e kadar seçmen listeleri üzerinden çalışmalarını yapmalarını isteyerek, şöyle dedi:"Biz buralara durup dururken gelmedik, emeğin neticesinde geldik. Bir kalkınma sıçrama ve büyümeyi gerçekleştirdik. Sessiz devrim ile ülkemize çağ atlattık. Ancak 50 yıl sonra olacak şeyleri 10 yıl gibi kısa zamanda inşaa ettik. Halkımızın emaneteni hiçbir zaman yere düşürmedik ve Allah'ın izniyle düşürmeyeceğiz. İnşallah Mart seçimlerinde yeni bir güven tazeleyeceğiz. Seçimlere fazla zaman kalmadı, 13 ay var demeyin, yanlış yaptık 5 yıl olan seçim sürecini 4 yıla indirdik. Muhalefete aldandık. Neyse olan oldu. Şimdi kalan 13 ay çok önemlidir. Artık seçim sath-ı mailine girdik. Artık programlı bir şekilde çalışmalıyız. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni Ak Parti'nin kazanması lazımdır. Bunun için çok çalışmamız lazımdır gayret göstermemiz lazımdır. İnanın burada yanlış bir netice alınırsa çok ah vah çekersiniz. Eğer Diyarbakır'ın başına gelen Mardin'in başına gelmesin isteniyorsa Mardin bizim olmalıdır. Diyarbakır rezil oldu. Altyapı çalışması yok, yerel hizmetler yapılmadı, 2014 aynı hata yapılırsa bundan sonra büyük felaketler yaşayacaktır. Çünkü bu zihniyetin hizmet diye bir anlayışı yoktur. Anlayışları, bütün imkanları alsınlar arzu edilmeyen o bölücü terör örgütüne göndersinler. Bizim derdimiz sizlersiniz. Biz halkımızı ve insanımızı seviyoruz. Biz istiyoruz Mardin'in tarihi binaları bütün güzelliği ile ortaya çıktı."

 

"TOKİ'DEN İSTEDİĞİM NETİCEYİ ALAMIYORUM"

Başbakan Erdoğan, yeni Mardin'in alt ve üst yapısıyla yerel mimarisi ile çok ters düşmemesi gerektiğini belirterek, "TOKİ'ye hep talimatım var, istediğim neticeyi alamıyorum. TOKİ, yerel mimari ile örtüşecek konutlar yapmalıdır. İlla 10-15-20-30 kat binalar Mardin'e yakışmaz" dedi. İnsanın aslında toprağa yakın yaşaması gerektiğini belirten Erdoğan, " Topraktan ne kadar uzaklaşırsa o yaşam tarzı zordur. 2014 yerel seçimlerine bu teşkilatı çok gayretli görmek istediğimi sizlere anlatmak istiyorum" diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, açıklanan rakamlara göre 7.5 milyon üyeleri olmasının iyi bir olay olduğunu ifade ederek, sbözlerini şöyle sürdürdü:"Acaba biz mensubiyet duygusunu üyelerine, aidiyet duygusunu üyelerimize verebiliyor muyu? Ben Ak Partiliyim diyebiliyor mu üyelerimi? Eğer ben Ak Partiliyim diyemiyorsa burada bir sorun vardır. Seçmen kütüklerini kadınlar iyi çalışmalı, çünkü kale içeriden fethedilmelidir. Kadın teşkilatımız Mardin'de güçlüdür. Biraz daha fazla çalışıp bu işi çözeceğiz. Yerel seçimler sadece lokal ve mevki meselelerin ele alınacağı ve belediyelerin şehirciliğin konuşulacağı bir atmosferde geçmiyor. Kronik ve siyasi meseleleri de yerel seçimlerde gündeme gelecek yada getirilecektir."

 

Milletin tümünü bir ve beraber görmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "Kardeşlik diyoruz, arkadaşın ötesine geçiyoruz kardeş diyoruz. Karındaştan sonra en önemli yakınlık kardeşliktir. Biz bunu söylüyoruz. Halkımız bu meselenin ancak ve ancak Ak Parti'nin gayretleri ve politikaları ile çözülebileceğine inanıyor. Milletimiz bize güveniyor. Bu beklentileri boşa çıkarmamız gerekiyor. Mesuliyetimiz yükümüz çoktur. Ciddiyet ile bu işin üstesine giderken çözüm yolunda olumlu bir netice gerçekleştiririz" dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.