Dolar 32,2081
%-0.21
Euro 35,0518
%-0.09
Altın 2.495,490
%1.19
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis iç çamaşırlarına bakıyor ve...

Polis iç çamaşırlarına bakıyor ve...

CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis Araştırması istedi. Önergede ‘’Polis, bu kişilerin iç çamaşırlarına bakarak ceza yazıyor’’ denildi.

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 10:14

ANKARA - CHP'li 60 milletvekili,  lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin (LGBT) sorunları konusunda, Meclis Araştırması açılmasını istediler. TBMM’ye sunulan önergede, ‘’ Polis, farklı cinsel kimlikli kişileri, karakola götürüp, iç çamaşırlarını kontrol ederek, Kabahatlar kanununa göre ceza yazmaktadır. Hangi hukuk devletinde polisin, vatandaşın iç çamaşırını kontrol hakkı vardır ' ’’ denildi.

 CHP’nin tüm kadın milletvekillerini yanı sıra  Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile,  İlhan Cihaner, Tolga Çandar, Rıza Türmen ve Hüseyin Aygün tarafından da imzalanan önergede, LGBT bireylerin toplum ve devlet tarafından ayrımcılığa tabi tutuldukları belirtildi. Bu kişilere iş verilmediği, ev kiralanmadığı vurgulandı.

 Önergede,  lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin en fazla  polis tacizi ve şiddetinden şikayetçi oldukları, herhangi bir olayda polisin haklarını savunmadığı kaydedildi. ‘’Bu kişiler, çalışma yaşamında da ayrımcılık, aşağılanma, mobbing ve damgalanmaya maruz kalmaktadırlar. Yaşamlarını sürdürebilmek için, seks işçiliği yapmaktadırlar’’ denildi. 2010 yılında LGBT’lere yönelik 16 cinayet işlendiği de belirtildi.(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.