Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, Delican’a ne dedi'

Erdoğan, Delican’a ne dedi'

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 yıl 13 gün liderliğini yaptığı AK Parti’nin genel başkanlığını olağanüstü kongreyle Ahmet Davutoğlu’na devrettiği tarihi kongreye tanıklık eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Artık Türkiye eski Türkiye değil.Eski Türkiye’nin geri kalmışlıklarından uzak olduğunu Ak Parti kongresiyle bunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Kongremizdeki hoşgörüyü,kardeşliği örnek almaları lazım” dedi. Erdoğan'ın AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a, İzmir’i sorduğu ve en kısa zamanda geleceğini ifade ettiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 11:36
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, kurucu başkanı olarak 13 yıl 13 gün liderliğini yaptığı AK Parti’nin genel başkanlığını olağanüstü kongreyle Ahmet Davutoğlu’na devretti.AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.

İZMİR ÇIKARMASI
Ankara Arena Stadında yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla yapılan kongrede, 13 yıl sonra genel başkanlığı devreden Recep Tayyip Erdoğan’la hatıra fotoğrafı çektiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, tarihi günü anlattı. Delican, İzmir’de yaklaşık bin 500 partilinin tribünde yer aldığını, 2-3 mazeretli dışında İzmirli tüm kongre delegelerinin oy kullandığını belirtti,  “30 otobüsle Ankara’ya gittik.Otobüslerde “Dombra” şarkısı çaldı. Teşkilat büyük motivasyonla kongreye gitti. İzmir’de 59 delege vardı. 2-3 mazeretli dışında herkes oradaydı” dedi.

ÖRNEK KONGRE OLDU
Yeni Türkiye olarak ciddi bir yola girildiğini ifade eden Delican, “ Artık Türkiye eski Türkiye değil.Eski Türkiye’nin geri kalmışlıklarından uzak olduğunu  Ak Parti kongresiyle bunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Diğer partilerin buna göre planlama yapması lazım. Kongremizdeki hoşgörüyü,kardeşliği örnek almaları lazım.Bizim Türkiye’deki birlik bütünlüğe nasıl baktığımız kongrede net bir şekilde ortaya konuldu. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan  makam mevki peşinde olmayan son derece çalışkan fedakar bir insan. Bunu kongrede de gösterdi. Yapılan istişareler sonucu Genel başkanımız seçtik. Güzel hizmetler yapacağından eminiz. Ak Parti kavga gürültü olmadan kardeşlik içinde bütünlük içinde büyük katılımla genel başkanını seçti. Türkiye demokrasi tarihine örnek olacak bir kongre” dedi.

DÜNYA PARTİSİ OLMA YOLUNDAYIZ
 Genel Başkan seçilen Davutoğlu’nun son derece birikimli, iyi eğitimli, insanlığıyla teşkilatta örnek olmuş bir parti büyüğü olduğunu söyleyen Delican, “Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir Başbakan Türkiye’ye güzel hizmetler edecektir.AK Parti Dünya partisi olma yolunda ilerliyor. Hiçbir siyasi parti kurulduktan sonra girdiği bütün seçimleri kazanma başarısını gösterdi. Biz iyi bir yolda ilerliyoruz. AK Parti’nin bu davranış modeli, tüm dünyada örnek gösteriliyor. Çok daha büyük başarılara imza atcağız” ifadelerini kullandı.

İZMİR’E GELECEĞİNİ SÖYLEDİ
 Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’la hatıra fotoğrafı çektiren ve kısa bir sohbet gerçekleştiren Delican,“Liderimizi çok seviyoruz. Sevginin karşılığı onda da var. Bizi güzel karşıladı. Beraber fotoğraf çektirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’e gelecekler. Kendisini burada ağırlamak güzel olacaktır ” dedi. Erdoğan’ın Delican’a,İzmir’i sorduğu ve  en yakın fırsatta kentte gelerek Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleri ziyaret edeceğini söylediği öğrenildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.