Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka CHP'de imzacılar adına o isim konuştu

Karşıyaka CHP'de imzacılar adına o isim konuştu

Karşıyaka CHP’de olağanüstü ilçe kongresi için yeterli sayıda imza toplanamazken, imzacılar adına Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi eski meclis üyesi Rıfat Özer konuştu. 150 imzanın toplandığını bu sayınında tüm olumsuz koşullara rağmen önemli bir başarı olduğunu ifade eden Özer, “Karşıyaka’da politikanın üstünde olduğunu varsayanlar destek olmadı köstek oldu. Harekete destek olmayanların bana göre partinin bir takım yerel organlarını eleştirmeye hakları kalmamış oluyor. Önseçim sloganıyla ortaya çıkanların bundan sonra yapabilecekleri etkili bir siyasette yok”dedi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 09:17
EGE POSTASI - Karşıyaka CHP’de olağanüstü ilçe kongresi için başlatılan imza hareketi başarıya ulaşamadı.  İmzacılar, tüzük gereği 15 gün içinde toplamaları gereken 201 imzaya ulaşamadı. İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, noter tarafından kendilerine 105 imza geldiğini ifade ederken,imzacılar ise 150 imzayı bulduklarını iddia etti.

PLATONİK POLİTİKA YAPIYORLAR
İmza hareketine destek veren isimler arasında yer alan Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi eski meclis üyesi Rıfat Özer,  hareketin başarılı olduğunu ifade etti. Yeterli sayıda imza toplanamamasına rağmen, örgütün üçte birinden fazla imza alındığının altını çizen Özer, “ Karşıyaka’da politikanın üstünde olduğunu varsayanlar destek olmadı köstek oldu. Buna rağmen Adnan Alabay’ın tek başına 150 imza toplaması başarıdır. Harekete destek olmayanların bana göre partinin bir takım yerel organlarını eleştirmeye hakları kalmamış oluyor. Önseçim sloganıyla ortaya çıkanların bundan sonra yapabilecekleri etkili bir siyasette yok. CHP’nin önseçim geleneğini yeniden canlandırmak lazımdı. Ben de bunu destekliyordum. Bunun yolu da yönetimlerden geçer. Yönetimlerin genel merkezdeki etkisinden geçer. Bu savunanlar treni kaçırmış oldu. Genel merkez önünde eylem yapmakla olmaz. Bunlar platonik politikadır. İlçe’nin  çalışmalarından destek vermeyenler memnun herhalde… Karşıyaka’da partinin üst noktalarında siyaset yapmaya çalışan ileri hedefler koyanlar onların yolları açacak bir yola girmediler. Bu bir eksikliktir. Baştan beri destek verdim. Desteğim hala devam ediyor. Olumsuz koşullara rağmen, örgütün 3’te birinden fazlasından imza alınmasını kutluyorum” dedi. 

O ALGI DEVAM EDİYOR
Özer, belediye gücünün örgüt üzerinde etkili bir biçimde kullanılması algısı hala devam ettiğini bununda geçmişten gelen bir uygulama olduğunu söyledi.
Yerel seçimlerde parti tarafından aday gösterilmeyen iki eski belediye başkanı Cevat Durak ve Cihan Türsen imza hareketine destek vermedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.