Dolar 32,2528
%0.03
Euro 34,8244
%0.43
Altın 2.421,890
%1.2
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin veda turuna çıktı: Örgüt onun için ne dedi'

Engin veda turuna çıktı: Örgüt onun için ne dedi'

23 Aralık’ta milletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, örgüte veda turuna çıkarken, ilçe başkanları iki buçuk yıllık Engin dönemini Ege Postası’na değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2014 - 13:32
HALİL SOLAK/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen ve milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Lider’den “olur” aldıktan sonra örgüte veda turuna çıktı.

Engin hafta boyu sürecek ziyaret maratonuna Yarımada’dan başladı. Engin ilk olarak Karaburun’u ziyaret etti. Gün içinde  Seferihisar, Urla, Güzelbahçe, Balçova ve Narlıdere’yi ziyaret edecek olan Engin’e İl Sekreteri Sevda Erdal Kılıç eşlik ediyor.

Haziran 2012’de çarşaf liste ile yapılan il kongresinde il başkanı seçilen Engin, 23 Aralık’ta istifa edecek. İlçe başkanları, Engin’li dönemi Ege Postasına değerlendirdi.

CHP Narlıdere ilçe Başkanı Cafer Esen, “ Yıllarca partinin ilçe başkanlığını yaptım çeşitli kademelerinde görev aldım birçok il başkanıyla çalışma imkanı buldum. Öncelikle şunu söylemek isterim ki Ali Bey'le çok rahat çalıştım. İzmir örgütüne her zaman ön ayak olan, yön veren ve yönlendiren bir isim oldu.kendisini birlikte çalıştığımız dönemde başarılı buldum. Bize partiliye güven verdi. Çalışmalarımızda yol gösterici oldu. Çıktığı yeni yolda örgüte yine yararlı olacağını düşünüyorum.”

Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz: Ben Engin’e destek vermedim. İki buçuk yıl keyifli çalıştım. İtici olmadı, örgütü kucakladı. Bize müdahalede bulunmadı. Kendisine teşekkür ediyorum.

Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu: Ali Engin başarılı bir il başkanlığı yaptı. Parti içinde birlik beraberliği sağladı. Parti içi emeği çok oldu. Kendisine hep ulaştık. Yerinde oturan değil ilçeleri gezen bir il başkanı oldu.  İlçe örgütü olarak yaptıkları için kendisine teşekkür ediyoruz, arkasında olduğumuzu iletiyoruz."

Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak: Ali Engin’le uyumlu çalıştık. her insanın hataları vardır. herkesin hatası vardır. uyumlu bir çalışma yaptık. milletvekilliği aday adayı olacak yolu açık olsun. Her ay bir ilçede ilçe başkanları toplantısı düzenlemesi çok güzeldi. Önceden hep ilde yapılıyordu. Koordinasyonu bütünlüğü sağladı. Partide kardeşliği sağlamaya çalıştı. Eskisi gibi kavga gürültü çıkmadı. Eski deyimle orta yolu hep buldu."


Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: İlk ilçe başkanlığım, ilk çalıştığım il başkanıydı. Bu yüzden şanslıyım çünkü il başkanının yaklaşımı iletişimi iyi oldu. Kriz çıkacak yerlerde hemen müdahale etti. Eksiği var mıydı bence yoktu Tansiyonu hep düşürdü."

CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, “Birlikte uyum içinde çalıştık, 2 seçim geçirdik. 2 seçimde de başarılı olduk. Buca örgütü olarak Ali başkanımızla uyum içinde 2,5 yıl geçirdik. Siyasetin sonucu seçimdir. Her zaman bizlere destek verdi. Ali Engin 25 yıldır partide siyaset yapıyor. Ben kendisine siyasette yeni dönemin de başarılar diliyorum”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, “Ali Engin dönemi ilerleme, halka dokunma dönemi oldu.Dönemi boyunca ilçeler arası iletişim düzgün bir şekilde sağlandı. İlçe başkanları yapılacak eylemlerde toplantılarda birlikte hareket etti.Başarılı ve güzel bir 2 yıl geçirdik. İzmir örgütü için memnuniyetlerle dolu bir dönemdi efendi saygın bir kişidir zaten bşarılar diliyorum.”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper:  “ Ali Engin kongreye çarşaf listeyle girip kazandı ve bir ilki gerçekleştirdi. İzmir de 30 ilçeyi birleştirdi ve parti için elinden gelen herşeyi yaptı. Tabi CHP İzmir'de İl başkanlığı yapmak kolay değil, görevi boyunca çok çalıştı başarılı oldu. Kendisine siyasi yaşamında başarılar dilerim Bayraklı örgütü olarakta herzaman yanında olduğunu belirtmek isterim.”

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan: “Ali başkanın uzlaşmacı bir kişiliği vardı. Uzlaşma kültürünü benimseyen bu sebeple biz ilçe başkanları olarak bu dönemde bir problem bir sıkıntı yaşamadık. Uzun zamandır partide eksik kalan hatta unutulan ilçe toplantılarını her ay düzenli bir şekilde yaptı. Çünkü bu yapılan toplantılar bizler için önemliydi. Örgütsel problemleri veya çalışmaları bu toplantılarda dile getirme fırsatı buluyorduk. Bu süreç Demokratik bir dönemdi. Ama dediğim gibi partiye ciddi katkılar pozitif katkılar sundu. Geçtiğimiz yerel seçimde hakkaniyetle çalıştı. Bir sorun bir sıkıntı yaşamadık. İlçe başkanlarını görevden almadı bu yaklaşım doğru bir yaklaşımdı seçimle gelen seçimle gider mantığını ortaya koydu ben kendisine örgütüm adına teşekkür ederim başarılar dilerim”.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz:  Ali Engin dönemini çok olumlu değerlendiriyoruz. Gece gündüz çalıştı. Çok çalıştı. Farklı bir il başkanlığı profili çizdi. Örgüte büyük emek verdi. Fark yarattığını düşünüyorum. Yapamadığı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Partiyi yeni isimlerle de buluşturdu. Partiyi dışarıya açtı içerde de güçlü iletişimi sağladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.