Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eli sopalılar sahnede: Kim bunlar'

Eli sopalılar sahnede: Kim bunlar'

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Fulya'dan Beşiktaş Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis müdahale etti.

  • Ege Postası
  • 01.05.2015 - 11:24
Fulya'da sıcak dakikalar
Ara sokaklarda havai fişek ve taş atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.
Grup müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı. Polisin gruba müdahalesi sürüyor.

Polisin gruba müdahalesi sürerken kimliği belirsiz kişiler iki göstericiyi yakalayarak darp etti.



FULYA'da yaşanan olaylar sırasında polisten kaçan grupta olduğu belirtilen 2 kişi bir işyerine girdi. Buradan çıkan 2 kişi ile çevredeki 5-6 kişi arasında kavga çıktı. 
2 gösterici, tekme ve yumruk darbeleriyle gerileyip kaçmaya başladı, onlardan 1'ini polis yakalandı.
Sivil giyimli kişiler polislerin arasında bulunan göstericiyi hem yumruklamaya devam etti, hem de bayrak sopasıyla vurdu. 

Bu sopa olayın ilk anında göstericilerin elindeydi. Sivil giyimli kişilerin, göstericiyi polislerin arasında yumruklamaya devam ettiği sırada "vatan hainleri" diye bağırdıkları duyuldu.
Gözaltına alınan göstericiye olay yerinden uzaklaştırıldığı sırada vurmak isteyen bir polise de meslektaşları engel oldu. Gözaltına alınan gösterici polis minibüsüne konuldu.
Bu olaydan kısa süre önce Fulya'dan Beşiktaş Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis müdahale etmiş, ara sokaklarda konteynerlerle barikat kurup, havai fişek ve taş atan gruba karşı biber gazı ve tazyikli su kullanmıştı.


Taksim bir anda karıştı 
1 Mayıs nedeniyle girişin yasak olduğu Taksim Meydanı'na bir grup kaçak olarak girdi.

1 Mayıs nedeniyle girişin yasak olduğu Taksim Meydanı'na bir grup saklandıkları binadan koşarak girdi.

Komünist Parti (KP) üyesi olduğu öğrenilen kalabalık bir grup, polisin kuş uçurmadığı Taksim Anıtı'na çok yakın bir otelden hızla koşarak meydana geldi. 


Ellerinde flamalarla alana gelen göstericiler, flamaların sopalarını kullandılar. Bayraklarıyla slogan atarak bir anda meydana gelen grupun çevresini, kırmızı yelekli çok sayıda polis sardı. Grubu meydandan çıkarmak isteyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Göstericiler plastik kelepçeyle yere yatırılarak gözaltına alındı. Polis grubu meydandan uzaklaştırarak tek tek gözaltına alarak otobüslere bindirdi.


Zincirlikuyu Mezarlığı'na sığınanlara TOMA ile müdahale

Zincirlikuyu’dan Mecidiyeköy Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis biber gazi ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisten kaçan göstericiler Zincirlikuyu Mezarlığı’na sığındı.

Zincirlikuyu Mecidiyeköy girişinde toplanan bir grup ellerinde pankartlarla Mecidiyeköy Meydanı’na yürümek istedi. Meydana yürümek isteyen grup polis engeline takıldı. Polis grubu dağılmaları yönünde uyardı.

Uyarılara kulak asmayan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup üyelerinden bazıları Levent yönüne kaçarken bazıları da Zincirlikuyu Mezarlığı’na sığındı. Grup üyeleri polisin kovalamasının ardından ara sokaklara dağıldı.

ÎNCİRLİ'DE MÜDAHALE
1 Mayıs kutlamaları nedeniyle Taksim’e gitmek isteyen Eğitim-Sen üyelerinin otobüsü, D-100 Karayolu İncirli mevkiinde durduruldu. Yürüyerek Taksim’e gitmek isteyen yaklaşık 100-150 kişilik bir grup yolun trafiğin kapanmasına neden oldu. Polis, biber gazı ile gruba müdahale etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.