Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taksim'e 1 Mayıs ablukası: Helikopter yasak Metro çalışmıyor

Taksim'e 1 Mayıs ablukası: Helikopter yasak Metro çalışmıyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma çağrısı sonrası Taksim Meydanı polis tarafından ablukaya alınıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Taksim ve çevresinde 10 bin polis konuşlandırmaya hazırlanıyor. Sivil helikopter uçuşları da yasaklandı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2015 - 14:11
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkma çağrısı yaptı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise Vali Vasip Şahin’in “Taksim’e izin yok” açıklamasının ardından güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı. Polis bugünden Taksim Meydanı'nı ablukaya almaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise geçmiş yıllardaki toplanma noktalarını dikkate alarak önlemler aldı. Buna göre, Taksim Meydanı’na ve çevresine yaklaşık 10 bin polisin konuşlandırılması kararlaştırıldı.
HAVADAN-KARADAN TAKİP
1 Mayıs günü Taksim Meydanı demir bariyerlerle çevrilecek. Bariyerlerin çevresine polisler konuşlandırılacak. İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Divan Kavşağı ile Şişli’de DİSK önünde, Beşiktaş Meydanı’nda ve Dolmabahçe’de polisler TOMA’larla bekleyecek. Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu, Sancaktepe’de de çevik kuvvet ekipleri bulunacak. Bu tedbirlere ek olarak İstanbul Emniyeti’nde izinler kaldırıldı.  Polis helikopteri de görüntü alarak canlı olarak MOBESE merkezine aktaracak.
ULAŞIM KESİLECEK
Yenikapı-Hacıosman metrosu, Osmanbey ve Şişhane durakları arasında hizmet vermeyecek. Kabataş-Taksim füniküler hattı da 1 Mayıs günü kapatılacak. 
Ayrıca konuyla ilgili metro istasyonlarına asılan duyuruda, belirtilen tarihte metro seferlerinin Levent - Hacıosman arasında yapılacağı açıklandı.
CUMARTESİ SEFER SAATLERİ UYGULANACAK
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, (İETT) 1 Mayıs Cuma günü resmi tatil nedeniyle Cumartesi sefer saatleri uygulanacağını duyurdu. 




SİVİL UÇUŞ YASAKLANDI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek. Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs'ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.
NOTAM NEDİR
Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.