Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektrikli otobüsler için sil-baştan: ESHOT'tan yeni ihale hamlesi

Elektrikli otobüsler için sil-baştan: ESHOT'tan yeni ihale hamlesi

Çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşım için elektrikli otobüslerle filosunu güçlendirme kararı alan ancak, Kamu İhale Kurumu'ndan gelen iptal kararı sonrasında şoka uğrayan ESHOT Genel Müdürlüğü yeni ihale hazırlıklarına başladı. 20 elektrikli otobüs alımı için 2016 yılı bütçesinde gerekli düzenlemeyi yapan ESHOT, önümüzdeki yıl içerisinde ulaşım filosunu takviye için 50 de körüklü otobüs satın alacak. Elektrikli otobüsler için sil-baştan

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 11:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yaz aylarında 20 elektrikli otobüs ve gerekli altyapı temini için ihaleye çıkan ancak, Kamu İhale Kurumu'ndan gelen iptal kararı sonrasında şoka uğrayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni ihale için kolları sıvadı. Yapılan çalışma neticesinde önümüzdeki 2 yıllık sürede toplam 70 elektrikli otobüs alınması planlanıyor.


"ELEKTİRİKLİ OTOBÜSLER İÇİN ŞOK İPTAL KARARI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKALYINIZ!!!

KRİZ YARATAN ARAÇ ALIMINDA SİL-BAŞTAN
12 Ağustos tarihinde gerçekleşen ve Hollanda-Çin rekabetine sahne olan ESHOT'un 20 araç alımına dair ihalede yaşanan iptal şokunun ardından kurumun yeni ihale hazırlıkları da başladı. 2015-2019 Stratejik Planı doğrultusunda toplu ulaşım alanında öncelik verdiği projelerden olan 20 elektrikli otobüs alımı ve gerekli altyapı kurulması içerikli ihalenin şikayet üzerine Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmesiyle şoka uğrayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl araç alımı için yeniden hizmet alımı gerçekleştirecek.

 
 


ESHOT YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK
Kent içi toplu taşıma filosuna son teknoloji, çevreci ve ekonomik elektrikli araçlar katacak olan ESHOT Genel Müdürlüğü, yeni araç alımları için öncelikle bütçe düzenlemesine gitti. Buna göre, ilk etapta 2016 yılı için 20 elektrikli otobüs ve altyapı temini için hizmet alımı gerçekleştirecek olan ESHOT, 2017 yılına kadar toplam 70 araç satın alarak elektrikli otobüs filosu kuracak.
 
2017'E KADAR 70 ELEKTRİKLİ OTOBÜS
20 araç için yaklaşık 6 milyon liralık kaynak ayıran ESHOT, 2017 yılında da 50 elektrikli otobüs daha alacak. İlk parti otobüslerin alımının ardından yapılacak inceleme ve değerlendirmele sonucunda kapasitenin genişletilmesiyle ilgili nihai kararını verecek olan ESHOT Genel Müdürlüğü, 2018 yılında yeni teknolojiye ağırlık vermeyi hedefliyor.

 


FİLOYA 50 KÖRÜKLÜ OTOBÜSLE TAKVİYE
Diğer yandan, şehir içi ulaşım için eskiyen araçları yenilemeye bu yıl da devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu 50 adet de körüklü otobüsle takviye edecek. Toplam araç sayısının 1406 olduğu ve en eski aracın da 1998 model olduğu otobüs filosuna yapılacak 50 araçlık bu takviye ile birlikte toplam körüklü otobüs sayısı da yaklaşık olarak 500'e çıkacak. Ortalama araç yaşının 6 olduğu toplu ulaşım filosuna katılacak yeni araçlarla birlikte hem eskiyen otobüsler yenileriyle değiştirilecek, hem de filo yaşı azaltılacak ve bakım onarım giderlerinin düşürülmesiyle birlikte tasarruf edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.