Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 'bahtsız sokağı' kaderine terk edildi

İzmir'in 'bahtsız sokağı' kaderine terk edildi

İZMİR'de, Agora ve Kemeraltı Çarşısı'nı birbirine bağlayan 926 sokağın, ticaret merkezine dönüştürülmesi hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalar sonuç vermedi. İzmir'in 'bahtsız sokağı'

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 11:15
Konak Belediyesi her gün yüzlerce turistin görmeye geldiği tarihi Agora ile Kemeraltı Çarşısı'nı birbirine bağlayan, çevresinde çok sayıda havra ve tarihi değerlerin bulunduğu 926 Sokak için proje hazırladı. 2007 Yılında, proje kapsamında sokaktaki binaların dış cephe restorasyonları ile örnek olacak altyapı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Sokağa oturma bankları konuldu, palmiye ağaçları dikildi, zemini yenilendi, aydınlatma lambaları dikildi. Burasının ayakkabı atölyelerinden kurtarılıp, bir ticari merkeze dönüştürülmesi amaçlandı. Ancak yapılan bu çalışmalar hak ettiği değeri görmedi. 


Onarım ve restorasyon ile yaşama döndürülen çok sayıdaki binaya kiracı bulunamadı. Yıllar içinde yaptıkları masrafın boşa gitmesi ve umutla beklenen projelerin bir türlü gerçekleşmemesi üzerine mülk sahipleri arasında hayalleri yıkılan, üzüntüden hastalanan, yaşamını yitiren bile oldu. 



Ticare merkez olarak ilgi görmeyen sokak, girişindeki araç geçişini engeleyen bariyerlerin yerinden sökülmesiyle otopark haline geldi, taşıtların işgaline uğradı. Sokaktaki aydınlatma direkleri kırılıp, işe yarayan kısımları çalındı. Büyük bir özenle döşenen mermeler parçalandı, dikilen palmiyelerin birçoğu bakımsızlıktan kurudu. Sokak adeta kaderine terk edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.