Dolar 32,1538
%-0.03
Euro 35,1232
%0.09
Altın 2.475,830
%0.32
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de toplu nikah yapacaklar

Ege'de toplu nikah yapacaklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni evlenen gençlere 10 bin liraya kadar kredi verme karının ardından, benzer bir karara imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da evli üniversite öğrencilerinin kredi borçlarını sileceğini açıklamasıyla, Ege Üniversitesi öğrencileri ses getirecek bir eylem planı hazırladı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun da (ADT) destek vereceği eylem kapsamında nikah masasına oturacak olan üniversite öğrencisi gençler, son dönemde yaşanan gelişmelere dair tepkisini de dile getirecek.

  • Ege Postası
  • 07.11.2013 - 11:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversite öğrencilerinin evlendikleri takdirde kredi borçlarının silineceğini açıklaması ile birlikte, son dönemlerde muhalif tavrı ile bilinen ve yaptıkları eylemler ile İzmir kamuoyunda geniş yankı uyandıran Ege Üniversitesi öğrencileri yine ilginç bir eylem düzenleyecek. Geçtiğimiz aylarda yurtların ayrılması sonrasında yaptıkları çadırlı direniş ile hem halkın hem de siyasilerin büyük desteğini alan üniversite öğrencileri, Cuma günü 12:00'de Merkez Kütüphane önünde toplanarak bir yürüyüş düzenleyecek ve ardından da toplu nikah töreni düzenleyerek dünya evine girecek.

“BU SAPIK ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ”

Üniversitede ders veren öğretim görevlileri, Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından da destek verilecek eylemle ilgili bilgi veren TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, “Başbakanın en son bir açıklaması vardı. “Kızlı erkekli evde kalanlara denetim yapılacak, ahlak polisleri gönderilecek” demişti. Bizler de bu sapık zihniyeti kabul edemiyoruz. Zihniyet açık ve net bir şekilde sapık bir zihniyettir. Kız ve erkek yan yana olduğunda bunların zihniyetinde canlanan şey
bizim zihnimizde canlanandan ve bizim yaşadığımızdan oldukça farklıdır. Biz kız ve erkek aynı mücadeleyi veriyoruz, aynı yolda birlikte yürüyoruz, aynı davanın peşindeyiz ve dostluğu yoldaşlığı
arkadaşlığı Tayyip Erdoğan'larda daha iyi biliyoruz. O yüzden Cuma günü Ege Üniversitesi'nde toplu nikah töreni yapacağız. Etkinliğimiz, Cuma günü saat 12:30'da EÜ Spor Salonu önünde başlayacak. Öncesinde bütün üniversiteyi gezerek arkadaşlarımızı nikah törenine davet edeceğiz. Tiyatral bir gösteri sergilenecek. Bu etkinlikte gelinler, damatlar olacak ve imzalar atılacak. Hocalarımız da nikah şahitlerimiz olacak. Evlenerek topluca borçlarımızdan kurtuluyoruz diye tören düzenleyeceğiz. Ardından da bir basın açıklamasıyla gençliğin bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna ileteceğiz” dedi.

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER

Diğer taraftan, sosyal medya üzerinde örgütlenen öğrencilerin konuya dair yaptıkları çarpıcı açıklamalar ise şu yönde oldu:


Dönem başında başlayan gerici bir uygulama ile haremlik-selamlık öğrenci yurtları devreye girmiş binlerce öğrenci sürgün edilmişti. Bu sorunun çözümünü dahi bulamayan ilgili(!) Bakanlık; evlenecek olan üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının silineceği, yurt ücretlerinin alınmayacağını açıkladı.

SORUYORUZ: Kredilerin karşılıksız, yurtların ücretsiz olması için evlenmek mi gerekiyor'
Bu da yetmedi!

Başbakan Erdoğan, “Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Talimatını verdik, denetimi yapılacak" dedi.

SORUYORUZ: Başka işiniz mi kalmad? Bilim yuvalarının kinden, nefretten kapkara olmuş beyinleriniz gibi olduğunu mu düşünüyorsunuz!
Ne yapacaksını? Zorla evden mi çıkaracaksınız!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.