Dolar 32,2104
%-0.16
Euro 35,0890
%0.31
Altın 2.471,000
%1.01
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engellilerden Büyükşehir'e tepki var

Engellilerden Büyükşehir'e tepki var

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeni ile icraya verilen ve kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karlıya kalan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin belediyeye öfkesi dinmiyor. Kiralarını ödeyemediklerini ve borçlarının gün geçtikçe arttığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Çerçioğlu, belediyeyi duyarlı olmaya çağırarak en azından ortaklaşa yürütülen “Gençler ve Engelliler El Ele” Projesi süresince kendilerine kira muafiyeti sağlanmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2013 - 10:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Katlı Otoparkı İş Merkezi’nde mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş yerlerinde hizmet veren ve bakanlık onayı ile kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip olan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin kira isyanı bitmek bilmiyor. Aylık bin 175 tutarında kiraları olduğunu, ancak bağışlarla ayakta kalmaya çalıştıkları için bu tutarı ödemekte güçlük çektiklerini belirten dernek yönetimi, belediyeye sundukları işbirliği protokolü kapsamında kendilerinden kira alınmamasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine karşı samimiyetsiz olduğunu savunan dernek yönetimi ayrıca, Türkiye’de sosyal hizmet vermesine rağmen kira ödemek zorunda olan tek engelli derneği olduklarını da hatırlatarak, milletvekillerinin de araya girmesine rağmen kira krizine bir çözüm getirilemediğini ve belediyenin kendilerine karşı ticari kurum mantığıyla yaklaştığını belirterek yaşananlara sitem etti.

VEKİLLER DE ÇARE OLMADI

Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, yaşadıkları sıkıntı sonrasında CHP İzmir milletvekilleri, CHP İl Yönetimi, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da devreye girdiğini fakat bir sonuç alamadıklarını kaydederek, “Sadece bize gelen bağışlar ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Zaman zaman İl Özel İdaresi’nden bir miktar yardım geliyor ve o parayı da kira borçlarımızı ödeyebilmek için kullanıyoruz. 3 seneyi aşkın süredir bu kira borcu ile boğuşuyoruz. Şu anda geriye dönük ödememiz gereken toplam borç tutarı 14 milyara ulaştı. İcra gelecek de kapı dışarı edileceğiz diye karamsar bir bekleyiş içerisine girdik. Biz kira muafiyeti istiyoruz, sonuçta ticari amaç güden bir işletme değiliz. Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında, en azından projesi süresi olan bir yıllık süreçte, kiramız durdurulsun istemiştik. Üstelik bu projeyi getirip bizlere sunan da belediyenin kendisi” dedi ve belediyenin kendilerine onaylanacağını belirttiği “Gençler ve Engelliler El Ele” projesinin hizmet protokolü taslağından bir haber çıkmasını beklediklerini dile getirdi.



“KOCAOĞLU ENGELLİLERE KARŞI DUYARSIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun engellilere karşı duyarsız olduğunu savunan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Çerçioğlu, sorunlarını şöyle dile getirmeye devam etti; “

Belediye nedense bir etkinlik düzenleyeceği zaman ve bu etkinlik ne zaman engelliler ile ilgili olsa, gelip bizden katılımcı sağlamımızı, üyelerimizi yönlendirmemizi istiyor, ama bizim isteklerimizi dikkate almıyor. Önümüzdeki hafta sonunda Gençler ve Engelliler El Ele Projesi kapsamında bizleri Sasalı’da bir pikniğe davet ettiler. Sonradan da “Kumanya için ödenek çıkartamadık, evlerinizden yiyecek getirin” dediler. Böyle bir şey olabilir m? Kent konseyinin engelli meclisinde onca projesi var, hiçbiri bir türlü onaylanmıyor. Bizlere neden böyle düşman gibi davranıyorlar anlamak mümkün değil. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal demokrat veya engelli dostu olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Merkezi hükümetten engelliler için bunca ödenek geliyor, peki bu paralar nereye gidiyo? Her yere engelli kaldırımları yapıyorlar, ama yapmış olmak için. Çoğu yerde hayata geçen uygulamalar standartlara uygun değil. Daha belediyenin kendi binasında bir tane bile engelli rampası yok. Belediyenin binası dahi engelli dostu değil.”

“ESHOT BİLE SUYUNU BİZDEN KULLANIYOR”

Çerçioğlu, kendilerine icra gelmesine ve iş yerlerini boşaltmalarını istemelerine rağmen, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT biriminin de aynı yerde faaliyet gösteren büroları olduğunu hatırlatarak, “Bizi çıkartırlarsa kendileri ne yapaca? ESHOT bile suyunu bizden kullanıyor. İnternet ve faks gibi işlemleri için bizden yardım alıyorlar. Hatta bulaşık yıkamak için bile gelip bizim ofisimizi kullanıyorlar. Ama, yan tarafta eğitim salonu yapmak için iki işyerini birleştirdik ve arada kalan duvarı da iptal ettik. diye bize 300 TL’den fazla ceza kestiler. Üstüne, iş yerinden çıkarken duvarı eski haline getirmemiz gerektiğini ve tekrar masrafa girmek zorunda olduğumuzu söylediler” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLER İÇİN ORGANİZASYON YAPIYORLAR, PİYASADA ENGELLİ YOK…”


Çerçioğlu son olarak geçtiğimiz hafta düzenlenen Engelsİzmir organizasyonun da hedeflenenden çok uzakta olduğunu kaydederek, “Bir proje yapıyorlar, ortada engelli yok. Bu nasıl engelli konferansı, inanın anlamadık. Tam bir fiyasko. Kongrenin yapıldığı salona gidebilmek için taşıyıcı sistemi olan özel araç istedik, onu bile istemeye istemeye gönderdiler. Salona bakıyorsunuz, engellileri temsil eden sivil toplum örgütlerinin yarısı yok. Diğer yandan defalarca yurt dışı ziyaretleri yapıyorlar, bir kere bile ne bir engelli, ne de bizleri temsil eden sivil toplum kuruluşu gitmemiş. Belediyenin engellilere bakışı gerçekten içten değil ve yapay davranıyorlar. Biz de bu yüzden etkinliklere katılmama kararı aldık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.