Dolar 32,4130
%0.1
Euro 34,5573
%-0.09
Altın 2.384,240
%0.17
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege art arda sallandı

Ege art arda sallandı

Ege Bölgesi'nde bir dakika arayla iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye; Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 06.15'te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Saatler 06.16'yı gösterdiğinde ise İzmir Menemen'de 3.9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Bu iki depremin ardından saat 10.29'da Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, meydana gelecek depremlerin, bu büyüklükleri geçmeyeceğini söyledi. Ege'de korkutan depremler

  • Ege Postası
  • 27.01.2019 - 06:45

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre; Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 06.15'de yerin 7 km derinliğinde 3.9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem Manisa ve çevre illerde hissedildi.

Bu depremi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 4.1 olarak açıkladı.

BİR DAKİKA SONRA İZMİR DE SALLANDI

AFAD’dan alınan bilgiye göre, İzmir'in Menemen ilçesinde saat 06.16'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

CUMA GÜNÜ 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Öte yandan 25 Ocak Cuma günü İzmir'in Menemen ilçesinde ise 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

PROF. DR. SÖZBİLİR: DEPREMLER, BU BÜYÜKLÜKLERİ GEÇMEYECEK

İzmir'in Menemen ile Manisa'nın Akhisar ilçelerinde, Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmesinin ardından açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu tür depremlerin zaman zaman olacağını söyledi. Depremlerden birinin Menemen hattında, diğerinin ise Akhisar tarafında olduğunu belirten Sözbilir, iki depremin de farklı faylarda oluşan depremler olduğunu kaydetti. Sözbilir, "Bölgesel ölçekte baktığımızda İzmir'den Balıkesir'e kadar uzanan bir fay zonu var. İzmir- Balıkesir transfer zonu adıyla anılıyor. Bu fay zonu içerinde Seferihisar, Tuzla, Gülbahçe fayı gibi bir fay hattı var. Bu fay zonu içerisinde bulunan faylar, kırılıyor, deprem üretiyor. Yaşanan olay bu. Bu faylar birbiri ile bağlantılı olduğu için birbirini tetikleyebiliyor. Yaşanan iki deprem de birbirini tetikleyen depremler" dedi.

Bu büyüklükteki depremlerin olabileceğini aktaran Prof. Dr. Sözbilir, meydana gelecek depremlerin, yine bu büyüklükleri geçmeyeceğini söyledi.

DALAMAN AÇIKLARINDA 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ortaca ilçesi ve kırsal mahallerinde de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nen merkez üssünü Akdeniz'de, Dalaman açıkları olarak saptadığı deprem, bugün saat 10.29'da meydana geldi. Yerin 7,31 kilometre derinliğinde olan deprem, Dalaman ve kırsal mahallesi Kapıkargın ile Ortaca ve kırsal mahalleleri Sarıgerme, Fevziye, Güzelyurt ve Mergenli de hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.