Dolar 32,1821
%0.01
Euro 34,9554
%-0.1
Altın 2.503,760
%-0.27
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de korkutan deprem

İzmir'de korkutan deprem

Bugün saat 23.20'de İzmir'de deprem meydana geldi. 4.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Menemen Yahşelli Mahallesi olduğu belirtildi. Sarsıntı, İzmir'in birçok ilçesinde de hissedildi. Deprem birçok ilçede hissedildi

  • Ege Postası
  • 25.01.2019 - 23:28

EGEPOSTASI- İzmir, saat 23.20'de meydana gelen depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 4.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Menemen'in Yahşelli Mahallesi olduğu belirtildi. Yerin 15.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'in birçok ilçesinde de hissedildi.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı  depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Derinliğini ise yerin 15.5 kilometre olarak belirledi.

Deprem İzmir'de kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

AFAD, İzmir'de meydanan gelen depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını aktardı.

"İZMİR’DE MEYDANA GELEN DEPREM ANA ŞOK DEPREMDİR'

Menemen'deki sarsıntının ardından, Deprem Uzmanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen deprem ana şok depremdir" dedi.

Sözbilir, dün Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen depremin ana şok deprem olduğunu ifade ederek, "Menemenin yakınında deprem fayı mevcut, bu nedenle Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen deprem ana şok depremdir. İzmir’deki deprem şu an olağandır" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.