Dolar 32,3522
%-0.02
Euro 34,7817
%-0.03
Altın 2.392,060
%-0.2
Bist-100 10.263,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege-Koop'tan elektrik faturası derdi olmayan ev

Ege-Koop'tan elektrik faturası derdi olmayan ev

İzmir’in konut üreticisi Ege-Koop, sektöründe yine tüm Türkiye’ye örnek olacak bir ilke imza attı. Keyifli Yaşam Evleri’nin yeni etabında yeni bir sistem uygulayacak olan Ege-Koop, bu sayede ev sahiplerine elektrik faturası derdi yaşatmayacak. Ege-Koop'tan elektrik faturası derdi olmayan ev

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 14:09
İZMİR - Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, benzer projelerin yaygınlaşması gerektiğini söylerken, “Özellikle yerel yönetimler olmak üzere  hükümetin de bu tür yatırımları desteklemesi şart.  Bu sistemle adeta her evin çatısına bir baraj kurmuş olduk. Hem cari açıkta önemli yere sahip olan enerji bağımlılığının azalmasında hem de  sağlıklı yaşam anlamında önemli  bir adımdır bu” dedi.

‘Kendi elektriğini  kendisi üreten site’ konseptiyle projenin tanıtımını yapan Aslan, projeyi DDT İnşaat,  ve Smyrna Solar Energy işbirliği ile yürüteceklerini söyledi. Seyrek’te toplam 20 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek projenin toplam maliyeti nin 20 milyon TL’ye mal olacacağını, 3 etapta gerçekleşecek proje de toplam 200 konut yeraldığını kaydeden Aslan, “1 yıl sonunda bitmesi planlanan proje sonunda vatandaşlar 150 bin ile 180 bin TL arasında değişen fiyatlarla ev sahibi olabilecekler. Daireler kurulan enerji panelleri sayesinde tüm enerji ihtiyaçlarını kendileri üretebilecek. Bu kalitede ve böylesine bir ilke sahip konutu bu fiyatlara İzmir’in herhangi bir yerinde alabilmek mümkün değil” dedi.



FATURA DERDİ YOK…
Sistemin ülke için önemli bir proje olduğunu söyleyen Aslan, “ Bu proje hem İzmir için hem ülke için çok önemli.  İnanıyorum ki bu sistem birçok üniversitede tez konusu olacak. Bu projede yaşayacak olan yurttaşlarımız ömür boyu elektrik bedeli ödemeden, elektrik faturası derdi olmadan farklı bir dünyada yaşayacak” dedi.

ÜRETİLEN FAZLA ENERJİ DEVLETE SATILABİLECEK
 “ Yenilenebilir enerji geleceğin enerji kaynaklarıdır” düşüncesiyle projeyi başlattıklarını söyleyen Aslan,  “ Türkiye’de kullanılan enerjinin yaklaşık yüzde 70’ine varan kısmının Bulgaristan’dan ve Rusya’dan alındığı düşünülürse uygulayacağımız sistemin değeri çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu projeyle enerjide dışa bağımlılık azalır, tüketici enerji masrafları  azalır, hava kirliliği azalır, küresel ısınma azalır, kurulumu ve bakımı kolaydır. Bu projede konut sahibi olacak ve yaşayacak vatandaşlarımız günde 7.5 kv enerji üretebilecek,  gerektiğinde bunu artırabilecek ve devlete de satabilecek.” Diye konuştu.



DEVLET POLİTİKASI OLSUN
Yenilenebilir enerji kaynaklarının devlet politikası haline gelmesi gerektiğini söyleyen Aslan, “ 10 ay bu kentte güneş var. Böyle bir ülkede bunun anlaşılamaması bana göre eksikliktir. Bu yatırımın mutlaka özendirilmesi gereklidir. Dışarıdan alınan her kaynağa para ödüyoruz.  Yerel yönetimlerin, hükümetin bu tür yatırımları desteklemesi lazım. Yurtdışında KDV indirimleri gibi birçok alanda destek sağlandı. Türkiye’de de artık devlet politikası olması gerekir. Hem cari açığın azalmasında hem de  sağlıklı yaşam için önemli adımlar atılacaktır“ ifadesini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.