Dolar 32,4094
%-0.09
Euro 34,8020
%0.18
Altın 2.435,310
%-0.14
Bist-100 9.948,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege-Koop Danışma Kurulu mahallelerde dönüşümü anlatacak

Ege-Koop Danışma Kurulu mahallelerde dönüşümü anlatacak

Ortaya koyduğu fikir ve önerilerle sadece İzmir’in değil Türkiye’nin senatosu haline dönüşen, ortak akıl ve çözüm odaklı yaklaşımı ile önemli çalışmalara imza atan Ege-Koop Danışma Kurulu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın daveti üzerine Aralık ayı toplantısını Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 12:33
İZMİR-  Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı’nın koordinatörlüğünde merkezi gezen kurul üyeleri, Belediye Başkanı Durak’ın, Avrupa standartlarında bir tesisi İzmir’e kazandırdığı görüşünde birleşti. Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, “Umarım bu mükemmel tesis örnek olur ve tüm Türkiye’ye yayılır” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıya ise kentsel dönüşüm konusu damga vurdu. Kurul, İzmirlilerin dönüşüm konusunda yaşadığı kafa karışıklığını gidermek, soru işaretlerini ortadan kaldırmak amacıyla Ocak ayı içerisinde geniş katılımlı bir panel düzenleme kararı aldı. Bakanlık temsilcisi, belediye başkanları, meslek odaları yöneticileri ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın katılımının planlandığı panelin yanı sıra mahalle ve semtlerde de seri toplantılar düzenlenecek. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ Bu çalışmalarla sadece endişe içindeki halkımızı rahatlatmakla kalmayacak aynı zamanda belediyelerimize de artık bu konuda somut bir adım atmalarına yardımcı olacak çözümler sunacağız.” dedi.


İzmir’in yerel parlamentosu haline gelen Ege-Koop Danışma Kurulu, Aralık ayı toplantısını Yamanlar bölgesinde faaliyete geçirilen Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde yaptı. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın daveti ile ve Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı’nın koordinesinde gerçekleşen toplantı öncesinde kurul üyeleri, tesisi gezerek, bilgiler aldı. Başkan Durak’ın programı dolayısıyla katılamadığı toplantıda Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da yeraldı.


“EGE-KOOP’UN TECRÜBESİNDEN FAYDALANILMALI”
Gazeteci Öcal Uluç başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Akademisyen, işadamı, esnaf, sanayici, gazeteci gibi farklı iş kollarından olmak üzere toplam 40 kişiden oluşan danışma kurulu, özellikle kentsel dönüşüm konusunu masaya yatırdı. Bu konuda İzmirlilerde endişeli bir bekleyişin hakim olduğu, yerel yönetimlerin ve hatta Bakanlığın, halkın soru işaretlerini gidermeye yönelik çalışmalarda yetersiz kaldığı görüşü dile getirilerek, 1984 yılından bugüne 11 ayrı dönüşüm projesine imza atan ve 100 bini aşkın insanı ev sahibi yapan Ege-Koop’un bu konudaki tecrübelerinden faydanılması gerektiği vurgulandı.



DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ ERK’LERİ EĞİTMEKLE MEŞGULÜZ…
Kurula kentsel dönüşümün yasal işleyişi hakkında bilgiler veren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, halkın bu konuda bilinçlendirilmesinin şart olduğunu belirterek, “ İzmir’de bir model yaratma çabamız devam ediyor. Bu konuda halkın kafası karışık, Bakanlık ve belediyeler ise sessizlik içinde. Yasa ve yönetmelikler çıktı ancak İzmir’de Ege-Koop’un dışında özveri ile hareket eden, çalışıp, çabalayan, somut öneriler ortaya koyan bir merci yok. Maalesef İzmir’de henüz bırakın vatandaşı bu işle ilgili erkleri bile eğitmekle uğraşıyoruz. Çok değerli zamanlar bu şekilde yitip gitmekte. Benim kaygım yarın öbürgün birileri çıkıp, üç, beş vatandaşın evini elinden alacak, dolandıracak ve kentsel dönüşüm gibi devrim niteliğinde bir amaç başlamadan son bulacak.” şeklinde konuştu.


ÖNCE GENİŞ KATILIMLI PANEL SONRA SERİ TOPLANTILAR…

Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç ise, kurul olarak Ocak ayından itibaren somut çalışmalar yapacaklarını açıkladı. İlk olarak Ocak ayı içerisinde geniş katılımlı bir panel düzenleyeceklerini belirten Uluç, “ İşin tüm tarafları, vatandaşlar, uzmanlar, hemen herkes bu panel sayesinde kafasındaki soru işaretlerine yanıt bulabilecek. Bakanlık temsilcileri ile Sayın Murat Karayalçın’ı da davet edeceğiz. Sonrasında da bu konuya ağırlık vererek, bölgesel paneller, mahalle mahalle toplantılar yapacağız.” dedi. Uluç, gençlik kampı merkezi ile de bir İzmirli olarak iftihar ettiğini, temennisinin benzeri tesisleri ülkenin dört bir yanında görmek olduğunu da sözlerine ekledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.