Dolar 32,3787
%-0.18
Euro 34,7277
%-0.04
Altın 2.431,320
%-0.3
Bist-100 10.029,00
%1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baytan'ın resimleri Güzelyalı'da

Baytan'ın resimleri Güzelyalı'da

Ressam ve heykeltıraş Sabit Baytan’ın, monoprinting tekniğini kullandığı resimleri Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 10:43

Daha yaratıcı ve özgür olduğuna inandığı için uzun yıllardır soyut resim çalışmaları yapan Baytan, yağlıboya ve suluboya eserlerini de görücüye çıkardı. Köy Enstitüleri geleneğinin sanat alanındaki başarısının canlı kanıtı Sabit Baytan, “Bir sanatçı için en büyük mutluluk eserlerini daha çok insana ulaştırmak. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da bu fırsatı sunan duyarlı bir yerel yönetici” diyerek mutluluğunu ifade etti.
Sabit Baytan resim sergisi 4 Ocak tarihine kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sabit Baytan

1936 yılında Salihli’nin Yılmaz Köyü’nde doğdu. Kızılçullu, Savaştepe Köy Enstitüleri ve İstanbul Çapa İlköğretmen Okulundan sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Bölümü’nden 1958 yılında mezun oldu. Çeşitli il, ilçe ve köylerde öğretmenlik yaptıktan sonra 1982 yılında emekli oldu. Baytan, soyut düşünce ve çalışmanın daha yaratıcı olduğuna inanmakta, resim ve heykel çalışmalarını bu alanda yaratmaktadır. Bugüne kadar heykelleri ile birçok çalışmaya katılan Baytan’ın Kültür Bakanlığı Resim ve Heykel Yarışması, Heykel dalında Başarı Ödülü vardır. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.