Dolar 32,4194
%-0.06
Euro 34,8576
%0.34
Altın 2.443,550
%0.2
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ediz Hun'dan yeşilçam değerlendirmesi

Ediz Hun'dan yeşilçam değerlendirmesi

Türk Sineması’nın 100. yıl dönümü münasebetiyle Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinliklerine katılmak üzere Aliağa'ya gelen Yeşilçam'ın yakışıklı jönlerinden Ediz Hun, Türk Sineması’nın bugün geldiği noktayı değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2014 - 11:37
Türk sinemasının artık asırlık bir çınar olduğunu ifade eden Ediz Hun, geçmişte sinema filmlerini  çok zor şartlar altında çektiklerini, bugün gelinen noktada ise Türk Sineması’nın çok büyük aşama kaydettiğini söyledi.
 
 EDİZ HUN; “TÜRK SİNEMASI SAĞLAM ADIMLARLA İLERLİYOR”
 
Türkiye'de sinema  filmlerinin artık  seslendirme yapılmadan  tamamen oyuncuların kendi sesleriyle  doğaçlamalar yapılarak çekildiğine dikkat çeken Ediz Hun, "Sinemamız teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Türk sineması yavaş,  ama sağlam adımlarla ilerliyor. Zaman zaman  hoşlanılmayan filmlerde yapılıyor. Fakat, bazen dünyanın en iyi filmlerinin yapıldığı Holywood’ da bile kötü filmler yapılabiliyor" dedi.Türk sinemasının yeni nesil genç oyuncularını da çok  yetenekli bulduğunu sözlerine ekleyen  Ediz Hun, "Boynuz kulağı geçermiş. Genç meslektaşlarımın bizleri  fersah fersah aştıklarını kabul edebilirim. Zira yapılan iş ekranda görüldüğü kadar kolay değil. Seyircinin bir dakika da seyrettiğini,  oyuncular yeri geliyor saatlerce zaman harcayarak çekebiliyor" diye konuştu. Sanat ve bilimin önemine de  vurgu yapan Ediz Hun, "Sanat ve bilim bir kuşun  iki kanadı gibidir. Kanatları ile  uçmayı başarabilen toplumlar  yükselir. Bu anlamda  sanata  ve bilime daha çok ağırlık vermemiz gerekir" diyerek, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!' sözüne atıfta bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.