Dolar 32,2340
%0.22
Euro 35,1448
%0.15
Altın 2.469,520
%0.07
Bist-100 10.166,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sinematek İzmir Sanat'a taşındı

Sinematek İzmir Sanat'a taşındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Yeniden Sinematek' gösterimlerine bu ay 'Büyüme Sancısı' temasıyla James Dean, Natalie Wood, Ryan O'Neal ve Valeria Golino gibi ünlü sanatçıların unutulmaz filmleriyle devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 06.11.2014 - 13:05
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sinemaseverlerden büyük ilgi gören 'Yeniden Sinematek' gösterimleri, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki yazlık gösterimlerinin ardından Kasım ayıyla birlikte kışlık mekanı olan Kültürpark İzmir Sanat'a taşındı. Kaliteli film izlemek isteyenler, Cuma akşamları Büyük Salon'da saat 20.00'de gerçekleşecek ücretsiz etkinlikle sinemaya damga vuran önemli yapımları izleme şansı bulacak. Yeniden Sinematek'in bu ayki teması 'Büyüme Sancısı'. 

Dünya sinemasına damga vuran kült filmlerin gösterildiği Yeniden Sinematek gösterimleri Kasım ayında 'Asi Gençlik' ile başlayacak. 7 Kasım Cuma günü gösterilecek, orijinal adı 'Rebel Without A Cause' olan film, Gösterime girdiği 1955 yılında büyük ses getirmişti. Nicholas Ray'in yönettiği James Dean, Natalie Wood ve Sal Mineo'nun başrollerinde yer aldığı filmin senaryosu ise Stewart Stern, Irving Shulman ve Nicholas Ray tarafından kaleme alınmış. 

14 Kasım Cuma gününün filmi 'Çantadaki Kriptonit' (La Kryptonıte Nella Borsa). Valeria Golino, Cristiana Capotondi, Luca Zingaretti, Libero de Lienzo, Fabrizio Gifuni ve Luigi Catani'nin başrollerini paylaştığı filmin yönetmeni ise Ivan Cotroneo.

Yeniden Sinematek'in 21 Kasım Cuma tarihli gösteriminde ise, perdeye orijinal adı 'Kes' olan 'Kerkenez' adlı film yansıyacak. Ayın son filmi 'Ay Beyazdır' (Paper Moon). 28 Kasım Cuma günü gösterilecek 1973 ABD yapımı filmin başrollerinde Ryan O'Neal, Tatum O'Neal ve Madeline Kahn yer alıyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.