Dolar 32,2956
%0.07
Euro 35,0432
%-0.12
Altın 2.475,070
%0.36
Bist-100 10.508,00
%1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak ve Şahin Ankara'ya gitti: Kılıçdaroğlu'na İzmir'i anlatacaklar

Durak ve Şahin Ankara'ya gitti: Kılıçdaroğlu'na İzmir'i anlatacaklar

İzmir'de testili 30 ilçe turunu tamamlayan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Cevat Durak finali Ankara'yla yaptı. Rapor vermekten vazgeçen Durak ve Şahin, İzmir'deki talep ve sıkıntıları Kemal Kılıçdaroğlu'na sözlü aktaracak. Durak ve Şahin Ankara'ya gitti!

  • Ege Postası
  • 20.04.2016 - 14:58

HABER SERVİSİ - CHP'de kurultayın ardından  ilçe turuna çıkan ve örgütle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak finali Başkent çıkarmasıyla yaptı. 

GÖRÜŞME PERŞEMBE

İkili, testi dağıttıkları 30 ilçe turu sonrası örgütlerin taleplerini, parti içinde yaşanan sıkıntıları dile getirmek adına Ankara'nın yolunu tuttu. Genel Merkez'de bugün ilk Başkent çıkarmasında bir araya gelemedikleri isimleri ziyaret edecek olan ikili, perşembe CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelecek.

SÖZLÜ ANLATILACAK

İkili Kılıçdaroğlu'na rapor vermekten vazgeçti. Durak ve Şahin, Kılıçdaroğlu'na sözlü olarak örgütün beklentilerini, sıkıntıları ve yapılması gerekenleri aktaracak.

Şahin ve Durak'ın  Ankara'da gündeme getireceği talep ve sıkıntıların detaylarına Ege Postası ulaştı.

ÖNCELİK 8 İLÇE KONUSU

İkilinin Kılıçdaroğlu'yla görüşmede en önem verdiği konu yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe olacak. Buraların kaybedilme nedenleri ile nasıl kazanılacağı yönünde tespitler Lider'e aktarılacak. 

Durak ve Şahin, 8 ilçedeki aday yanlışından ders alınması gerektiğini, örgütün bu ilçelerde 'doğru ve örgütten gelen aday' beklentisinde olduğunu Lider'e iletecek.

İkili, kaybedilen ilçelerin iyi bir çalışma ve doğru aday tercihi ile 2019'da rahatlıkla kazanılacağına dikkat çekecek.

ZİYARETLER ÖRNEK OLMALI

Durak ve Şahin'in bu 8 ilçede özellikle partiye hizmet eden eski partililerin kucaklanması gerektiğine dikkat çekecek, vekillerin ve il yönetiminin bu ilçelere sık ziyaretler yapması gerektiğine vurgu yapacak.

İkili, çıktıkları ilçe turunun örgütte mutluluk yarattığını benzer çalışmaların partiye yarar getireceğini de Lider'e iletecek.

İkili ilçelerdeki küskünlerin mutlaka kazanılması gerektiğine de parmak basacak.

İLÇE-BELEDİYE UYUMSUZLUĞU

Durak ve Şahin bazı ilçelerde belediye başkanı-ilçe başkanı arasında problem olduğunu, örgütün de bu durumdan rahatsızlık duyduğunu gündeme getirecek.

GRUPLAŞMAYA DİKKAT ÇEKİLECEK

İl kongresi sonrası örgüt içinde gruplaşmanın oluştuğu, bu olumsuz durumun acil olarak  giderilmesi gerektiğini, bu konuda il yönetimine büyük iş düştüğünü  Lider'e iletilecek.

Durak ve Şahin, yeni ilçe başkanlarının enerjilerinin yüksek olduğunu anlatacak, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın genel sekreter olmasının İzmir Örgütü'nde motivasyonu arttırdığını da dile getirecek.

ÖNSEÇİMDE ISRAR EDİLMELİ

Durak ve Şahin, örgütte önseçim beklentisinin büyük olduğunu, önseçimde ısrar edilmesi gerektiğini de Kılıçdaroğlu'na aktaracak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.