Dolar 32,2821
%0.02
Euro 35,0631
%-0.06
Altın 2.472,860
%0.27
Bist-100 10.494,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilgi’den Batur’a TOKİ yanıtı

Bilgi’den Batur’a TOKİ yanıtı

AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında TOKİ ile ilgili ‘Kayıtları onlar yapıyor, oyları biz alıyoruz’ ifadesini kullanan Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur’u Sert sözlerle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2016 - 12:56

Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında TOKİ’yi hedef alan Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur’a yanıt gecikmedi. AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi Abdül Batur’u sözlerinden dolayı eleştirirken Narlıdere’de devam eden projelerin eksikliklerinde de söz etti. İlçe başkanı Aslan Bilgi Demokrasi meydanı, kentsel dönüşüm, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, kurs merkezleri, sahil düzenlemesi projeleri üzerinden Batur’a yüklendi.

Belediye başkanının televizyon programında söylediği sözlere yanıt veren Bilgi, “Başkan geçen gün katıldığı bir televizyon programında TOKİ ile alakalı ‘Kayıtları onlar yapıyor, oyları biz alıyoruz’ şeklinde bir laf söylemiş. Bunlar yakışıksız laflar. Sen madem Narlıdere’nin belediye başkanısın, Narlıdere halkına hizmet etmek istiyorsun gel bizimle beraber çalış. Bu projeyi hep beraber hayata geçirelim. Narlıdere’li kazansın. Narlıdere’ye hizmet etmek için sadece müteahhitlerle çalışmak yetmiyor. Bizden önceki ilçe başkanımız TOKİ ile bir çalışma başlattı. Amacı Narlıdere’ye hizmet etmekti. Hiçbir şekilde siyasi rant peşinde değildi. Narlıdere’deki eksikliklerden bahsediyoruz. Bunlara katkı koyalım, hep beraber oturup bir şeyler üretelim diyeceğine bunu bir siyasi malzeme haline getirmek bir belediye başkanına yakışmıyor. Ben kendisinden böyle bir davranış beklemiyordum. Ne yazık ki her türlü hareketi siyasi amaçla yapıyor” dedi.

Narlıdere’deki devam eden kentsel dönüşüm projesine değinen Bilgi vatandaşın kendisine taşıdığı bir iddiayı da dillendirdi, Bilgi, “Kentsel dönüşüm projesinde de hayal kırıklığı yaşanacak. İnsanlar tereddüt ve temkinle bakıyorlar. Adalet gözetilmesini bekliyorlar. Milletin, elinden yerlerinin alınması konusunda tereddütleri var. 15-20 metrekare yeri olanlar ne olacaklar. Onlar da hak istiyorlar. Bazı vatandaşlarımız belediye başkanının ‘Eğer kafamı bozarsan burayı sana yar etmem’ dediğini söyleyerek bize şikayette bulundular. Bu sözler bir belediye başkanına yakışmayan sözler” dedi.

İŞ YİNE TERSE GİDİYOR
Yaşar Kemal rekreasyon alanının heyelan bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Aslan Bilgi, “Kültür ve Sanat vadisi bir heyelan bölgesi. Orada bir bina yaptınız yolları çökerttiniz. Hasır tellerle, 5 santimlik ince bir istinat duvarıyla toprak kaymasını önleyeceğinizi sanıyorsunuz. Bunlar yarın öbür gün daha büyük problemler yaratacak. Önce yolları yaptınız sonra istinat duvarı yapıyorsunuz. Yine tersten başladınız. Şimdi yine iş terse gidiyor” dedi.

BUGÜN YAPTIĞI YERİ 10 GÜN SONRA YIKIYOR
Bilgi sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Narlıdere’ye hizmet konusunda söyleyecek çok sözümüz var.  Narlıdere’nin altyapısı yok. Sahil Evleri’nde oturacak bir çay bahçesi yok.  Denize girilecek alanlar yapma bahanesiyle esas yapılacak işlerden kaçıyor. Daha dün düzenledikleri sahilin kaldırımları yeniden sökmeye başladılar. Bir sürü masraf ederek düzenledikleri yerlere kepçeleri sokarak mahvettiler. Yeniden masraf, yeniden masraf, yeniden masraf. Hiçbir işleri planlı gitmiyor. Bugün yaptığı yeri 10 gün sonra yıkıyor. Bu İzmir’deki CHP zihniyetinin bir senaryosu. Biz Narlıdere’de bu senaryoyu hayata geçirmesine müsaade etmeyiz. Vatandaşı ön plana almak zorundasın. Biz muhalefetimizi en iyi şekilde yapacağız.”

DAHA SEYYAR TUVELET YAPAMIYORLAR…
Demokrasi meydanı projesini de eleştiren Bilgi sözlerini şu ifadeleri kullandı, “Sayın Batur demokrasi meydanı ve Narlıdere’deki projelerini bir gazetede duyurmuş. Bunları sürekli duyuyoruz. Ben göreve geleli 2 yıl oldu. Bunun evveliyatı da var. 4 dönemdir hep söylüyor ancak hiç kazma vurulmadı. Biz bu projelerin hayata geçmesi konusunda takipçisi olacağız. Bu projelerden en önemlisi Demokrasi Meydanı’nın Narlıdere’ye yakışır bir meydan haline getirilmesi. Hiçbir siyasi çıkar gözetmeksizin bu proje bir an önce hayata geçirilmeli. Zaten çok geç kalınmış bir proje.  Bu meydanda bir tuvalet dahi yok. İnsanların oturabileceği bir bank yok. Gölgesinde oturacağınız birkaç ağaç yok. Oraya iki tane seyyar tuvalet yapmak için, iki bank koyup insanların ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olmak için illa projenin başlamasını beklemeye gerek yok. Maalesef projeyi bekliyor. Bunlar daha seyyar tuvalet yapamıyorlar bu projenin nasıl üstesinden gelecekler hep birlikte göreceğiz.”

HİZMETİ DEVLET YAPIYOR, TABELADA BELEDİYE YAZIYOR
Batur’un kurs merkezleri projesi ilgili basında yer alan haberleri üzerinden eleştirilerini sürdüren Aslan Bilgi, “Kurs merkezleri açıyoruz diyorlar. Devlet parasını veriyor, devlet öğretmenini, devlet her türlü masrafı ediyor. Narlıdere Belediyesi kendi tabelasını asıyordu.  Bu hizmetleri belediye değil devlet veriyordu. Tabelalarda ne halk eğitim ne de milli eğitim müdürlüğünün ismi geçiyordu. Hizmeti devlet getiriyordu, levhada belediyenin ismi geçiyordu. Biz bu haksızlığı da ortadan kaldırdık. Biz de kurs merkezleri açıyoruz ama hiçbir zaman bunu siyasi malzeme olarak kullanmıyoruz. Sen belediye binasına kurs merkezi açarken biz 11 mahalleye kurs merkezi açıyoruz. 7 mahallede açtık 4 mahallede de en yakın zamanda açacağız. Ama çıkıp her yerde Ak Parti bunu yapıyor şunu yapıyor diyerek şov yapmadık. Haydi bakalım hangisi hizmet, hangisi vatandaşın ayağına hizmet götürmek buna vatandaş karar versin” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.