Dolar 32,1982
%-0.01
Euro 35,1242
%0.34
Altın 2.507,720
%0.28
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünyayı saran Korona virüsüne karşı İzmir teyakkuzda

Dünyayı saran Korona virüsüne karşı İzmir teyakkuzda

Dünyada hızla etkisi altına alan ve binlerce insanın yaşamını kaybetmesine neden olan Korona virüsünün  (Kovid-19) Türkiye’de görülmesi sonrası belediyeler tedbirleri artırdı. Korona virüsü sonrası alınan tedbirler artırıldı

  • Ege Postası
  • 13.03.2020 - 09:36

Dünya genelinde her gün can alan Korona virüsü salgınına karşı Güzelbahçe Belediyesi de harekete geçti hizmet verdiğialanlara otomatik el dezenfektan cihazları taktı.

‘Önlemlerimizi alıyoruz’

Giderek yayılan bu virüsün ülkemizde yeni ortaya çıkması üzerine tedbirlerini hemen aldıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Dünyada görülmeye başlayan Korona virüsü ülkemizde görülmeye başlamasıyla bizler de önlemimizi almaya başladık. Belediye binamız ve bağlı bulunan belediye hizmet binalarımızda, hem personelimiz hem de vatandaşlarımızın kullanması için otomatik dezenfektan cihazları yerleştirdik. Özellikle el hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili eğitim seminerleri de düzenleyeceğiz. En başta kişisel temizlik ve kişisel tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Sık sık ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamak, yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalıyız ya da kullanmalıyız. Yakın temasta bir süre bulunmamamız gerekiyor Hatta hiç öpüşmemeliyiz. Bir ateşli hastalıkla karşılaştığımızda, yorgunluk ve halsizlik durumlarında mümkün olduğunca dinlenmeli. Toplum olarak bu bilinci yayıp bu durumu en küçük hasarlarla atlatmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız gerekli bilgi ve açıklamaları yapıyor sürekli. Panik halinde değil tedbirli bir şekilde hareket etmeliyiz.” dedi.

Balçova’da Koronavirüs tedbirleri

Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüs salgınına karşı ilçede bir dizi önlem aldı. Vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları bölgeler ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.  

Dünyanın birçok ülkesinde görülen, önceki günde Türkiye’de tespit edildiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Koronavirüs (KOVİD 19) tehlikesi nedeniyle Balçova Belediyesi önlemlerini artırdı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları alanlarda virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Öncelikli olarak parklar, camiler, duraklar, okul civarları, belediyeye ait tesislerde yapılan çalışmalar, halkın yoğun olarak bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek.

Virüsün Türkiye’de görülmesi ile vatandaşlar arasında tedirginliğin gözlendiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bizim rutin olarak ilaçlama çalışmalarımız yapılıyordu. Ancak son gelişmeler önlemlerimizi arttırmamızı gerektirdi. Bunun yanında ilçemizdeki hastane, üniversite ve alışveriş merkezleri nedeniyle günlük nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Halk sağlığını tehlikeye atmamak adına bu önlemlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Konak’ta Koronavirüs Seferberliği

Çin’de 12 Aralık 2019 tarihinde ilk olarak ortaya çıkan ve Türkiye’de de ilk vakanın tespit edilmesiyle sağlık alanında adımların daha dikkatli atılmaya başlandığı bugünlerde Konak Belediyesi Koronavirüs hakkında halkı bilinçlendirme çalışması başlattı.

“El sıkışma, tokalaşma” rozetleri dağıtıldı

Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 4.284 olarak açıklanırken, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı tarafından ilk vakanın tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu. Hastalığın ülkemizde de görülmesiyle birlikte hastalığa karşı yerel ölçekte önlemler de daha yoğun olarak alınmaya başlandı. Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası düzenledi.

Hastalığa yol açan koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında Konaklılara, üzerinde “El Sıkışma, Öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. İlk olarak Konak Belediye Meclisi mart ayı oturumunda meclis üyelerine dağıtılan rozetler, Alsancak’ta düzenlenen etkinlikle Konaklılara, esnafa, iş veya gezi için Konak’ta bulunan vatandaşlara dağıtıldı. Konak Belediyesi’nin eğitimli personeli, bilinçlendirme amaçlı rozet dağıtımı sırasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsten korunmak için önerdiği “elleri sık sık yıkamak ve el temizleme jeli kullanmak, öksürürken veya hapşırırken ağız ve burunu mendille kapatmak, ellerin yüz bölgesiyle temasından kaçınmak, öksüren ve hapşıran kişilerden uzak durmak” gibi basit önlemler hakkında da bilgi verdi.

5 bin 500 lise öğrencisi bilgilendirildi

Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda ilçe sınırları içinde bulunan Liselerde bilgilendirme çalışması yaptı. Öncelikle Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktoru tarafından Koronovirüs nedir, nasıl bulaşır ve korunma yolları nelerdir başlıkları altında bilgilendirme konuşmasının ardından öğrencilere ve öğretmenlere  “el sıkışma, öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı.  Kurum doktoruna hastalık hakkında merak ettikleri soruları da sorma imkanı bulan öğrenciler, özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıktan korunma yolları konusunda bilgilendirildi.

Konak Belediyesi personeli de bilgilendirildi

Öte yandan Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi işbirliği ile Belediye çalışanlarına koronavirüs ile ilgili seminer düzenlendi. Ortak kullanım alanları belediye tarafından dezenfekte edilirken, kurum içinde ve okullara afiş dağıtıldı. Koronavirüs hakkında ayrıntılı bilgiye, Konak Belediyesinin resmi internet adresinden ve mobil uygulamadan ulaşılabilir.

Ödemiş Belediyesi önlemleri artırdı

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü salgın hastalıklara karşı kentte vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Kamu ve belediye hizmet binaları, toplantı salonları, sosyal tesisler ve toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışmaları program dahilinde gerçekleştiriliyor.

Dünyada küresel salgın olarak ilan edilen, Salı günü de Türkiye’de görüldüğü Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan Koronavirüs (KOVİD 19) tehlikesi nedeniyle Ödemiş Belediyesi önlemlerini artırdı. Bir süredir kentteki çocuk oyun gruplarında ve okulların genel kullanım alanlarındaki dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce belediye hizmet binaları, toplantı salonları, sosyal tesisler ve şehir içi minibüsleri gibi halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda  insan sağlığını koruyan doğayla dost ürünlerle dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Kentteki tören programlarına ev sahipliği Belediye Kültür Merkezi büyük salondan başlayan çalışmada sosyal tesisler ve şehir için minibüsler dezenfekte edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde düzenlenen çalışmaların program dahilinde kentteki diğer ortak kullanım alanlarında devam edeceği belirtildi.

Başkan Eriş: “Son gelişmeler sonrası önlemlerimizi artırdık”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Her şeyin başı sağlık anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz Ocak ayında çocuklarımızın sağlığı açısından risk oluşturabilecek durumları ortadan kaldırmak üzere parklardaki oyun gruplarını dezenfekte ederek başlattığımız çalışmaların kapsamını son gelişmeler sonrası daha da genişlettik. Riski en aza indirmek adına önlemlerimizi artırdık. Her gün hareketliliğin yoğun şekilde yaşandığı belediye hizmet binalarımız, sosyal tesislerimiz ve şehir içi minibüslerimizde de çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyemizle de koordineli şekilde kentimizdeki kamu kurumları ve diğer ortak kullanım alanlarında sürdüreceğiz. Ayrıca doğru el yıkamanın önemi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kişisel tedbirlerimizi de eksiksiz almalıyız” diye konuştu.

Mart ayı kapalı alan etkinlikleri iptal edildi

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Mart ayı içinde yapılması planlanan  kapalı alan etkinlikleri  de koronavirisü nedeniyle iptal edildi. Bu bağlamda Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan söyleşi, dinleti, anma programı ve tiyatro gösterimleri yapılmayacak.

Menemen’de Koronavirüs için harekete geçildi

Menemen Belediyesi dünya genelinde birçok ülkeye yayılmış olan, önceki günde ilk defa Türkiye’de görülen Koronavirüs(Kovid-19) tehlikesine karşı alarma geçti, dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

Koronavirüs hastalığının ilke defa Türkiye’de bir hastada tespit edilmesi üzerine hemen harekete geçen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, dün ilk olarak İnönü Kültür Merkezi’nde Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde gerçekleşen toplantıya Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Temizlik İşleri Sorumlusu Emre Yaman da katıldı.

“Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli”

Toplantıda yaptığı konuşmada, hızlı bir şekilde en yeni ekipmanlarla Koronavirüs’e karşı planlı bir mücadeleye başlayacaklarını söyleyerek başlayan Başkan Serdar Aksoy, “Biliyorsunuz Koronavirüs artık Türkiye’de. Virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor.  Siz de hedeftesiniz. O yüzden sizlerden ricam mümkün olduğu kadar dikkatli olmanız. Kendi önlemlerinizi mutlaka alın. Eldiven takmadan çalışmayın” dedi.

Belediye sınırları içinde ilaçlama çalışmalarına hemen başlayacaklarını açıklayan Başkan Aksoy, “Koronavirüs’ten korunmak için programımızı oluşturduk. Tüm okullarımız,  camilerimiz, belediye hizmet binalarımız, cemevlerimiz ve diğer açık alanlarımız bugünden başlayarak düzenli olarak ilaçlanacak. Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli” açıklamasını yaptı.

Dezenfeksiyon çalışmaları başladı

Toplantıdan sonra hemen hazırlıklara başlayan Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin akşam saatlerinde başlayan çalışması ile ilk etapta Çınarlı Camisi, Şehir Parkı, Menemen Anadolu Lisesi, Kubilay Kültür Merkezi, Menemen Belediyesi Ana Binası, Perşembe Pazarı ve toplu ulaşım araçlarının dezenfeksiyon işlemleri tamamlandı. Bugün ise ilçede bulunan kamu binalarının dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek. En fazla sirkülasyon olan alanlarda başlayan çalışmalar önümüzdeki günlerde başka alanlarda yapılacak dezenfeksiyon işlemleri ile devam edecek. 

Menderes Belediyesi’nden koronavirüs önlemi

Menderes Belediyesi tarafından tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsüne karşı ilçe genelinden dezenfektasyon çalışmaları başlatıldı. Virüsten korunmak için alınması gereken önlemlerle ilgili el broşürleri ve afişler de belediye tarafından bastırılarak vatandaşa dağıtılıyor.

Hassas çalışma

Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki belediye işletmeleri, parklar, okullar, dolmuşlar ve camilerde dezenfeksiyon çalışmaları arttırıldı. Özel olarak kurulan ekip tüm gün boyunca ilçenin her noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Broşürlerle bilgilendirme

Evde sağlık hizmetleri kapsamında, hizmetten faydalanan vatandaşlar başta olmak üzere ilçedeki tüm vatandaşlara dağıtılan bilgilendirme broşürü ile koronavirüsten korunmaya yönelik yapılacaklar da anlatılıyor. Ayrıca bastırılan afişler de tüm okullar ve muhtarlıklara asılıyor.

Vatandaşlarımızın yanındayız

Çalışmayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Koronavirüs başta olmak üzere virüs ve bakterilere karşı önlemlerimizi arttırdık. İlçemizin her noktasında dezenfeksiyon çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı dezenfeksiyon ekiplerimiz ilçemizin her noktasındaki çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Sağlık bakanlığımızın yayınladığı virüse karşı önlemlerle ilgili bilgileri de el broşürü ve afiş haline getirerek vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık.

Çiğli’deki parklara korona önlemi

Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından özellikle kış aylarında görülen grip salgınını ve son günlerde ise corona virüsüne karşı yürütülen çalışmalar, eşzamanlı olarak birçok mahallede devam ediyor. Çocukların ve ebeveynlerin bolca vakit geçirdiği parklardaki oyun grupları, spor aletleri ve oturma alanları ilaçlı temizlik malzemeleriyle dip bucak temizleniyor. Bu çalışmalardan sonra çocuklarını gönül rahatlığıyla parklara götürdüklerini ifade eden kent sakinleri, Çiğli Belediyesi’nin temizlik hizmetlerinden ötürü oldukça mutlu ve memnun olduklarını söylediler.

Çiğli Belediyesi tarafından önlem çalışmaları kapsamında okul, ibadethaneleri dezenfekte edilirken, belediye binasının tüm katlarına da dezenfektan cihazı yerleştirilmişti.

Başkan Utku Gümrükçü: Çocuklarımızın sağlığı için çalışıyoruz

Çocukların sosyal aktivite alanlarını güvenli bir şekilde kullanabilmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Özellikle kış mevsiminde bulunduğumuz bu aylarda salgın hastalıklarında artış yaşanıyor. Çocuklarımızın ve ebeveynlerinin bu dönemi sağlıklı geçirebilmesi adına ilçe genelindeki tüm parklarımızda kapsamlı temizlik çalışmalarını rutin olarak yapıyorduk. Ancak korona virüsünün ülkemizde de rastlanılmasının ardından dezenfekte çalışmalarını artırdık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz birçok mahallede çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çocuklarımızın keyifli vakit geçirdiği parklarımızı bundan sonraki süreçte de düzenli aralıklarla temizlemeye devam edeceğiz” dedi.

Seferihisar Belediyesi’nden koronavirüs önlemi

Seferihisar Belediyesi tarafından tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsüne karşı ilçegenelinden dezenfektasyon çalışmaları başlatıldı. 

Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda ilçede bulunan Seferihisar Belediyesi ve Çocuk Belediyesi binaları, camiler, parklar, okullar da dezenfeksiyonçalışmaları başladı.  Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik işleri müdürlükleri tarafından özel olarak kurulan ekip Seferihisar'da dezenfekte edilmemiş yer kalmayana kadar çalışacak. 

Konuyla ilgili bilgi veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “ Seferihisar'da özellikle camilerimizde ve okullarımızda rutin olarak ilaçlama çalışmalarını yapıyorduk, ama bugünlerde Koronavirüs'e  karşı önlemlerimizi arttırdık. Seferihisar'da vatandaşlarımızın yoğun olduğu her yerde, okullarda camilerimizde özel virüs ilaçları kullanarak dezenfekte işlemlerine başladık, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz, ayrıca vatandaşlarımız belediyemizin halk marketinde uygun fiyatlarda hijyen mendilleri ve kolonya bulabilirler.

Çeşme'de korona tedbiri

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, vatandaşları Korona virüsüne karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Dünya genelinde hergün onlarca can alan korona virüsü salgınına karşı Çeşme Belediyesi alarma geçti. Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran “Korona virüs” salgınına karşı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimince ilçe genelinde ortak kullanım alanları olan okullar, ibadethaneler, parklar, duraklar, otobüs terminallerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirilirken, vatandaşların kullanımı için ortak kullanım alanlarına dezenfektan ekipmanları yerleştirildi.

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Unutulmamalıdır ki Korona virüsü aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir! Bu nedenle ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarımızı tamamladık” dedi. Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflı görselle vatandaşları hijyen konusunda dikkatli olmaları konusunda uyaran Başkan Oran, “Sevgili Çeşme Ailem! Bir süre virüsten korunmak için tokalaşmayalım, öpüşmeyelim. Kişisel temizliğimize özen gösterelim, hepinizi çok seviyorum. Sağlıklı günler dilerim” dedi.

Karabağlar’da koronavirüs önlemleri

Karabağlar Belediyesi, tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı bir dizi önlem aldı. Bu kapsamda 16 semt merkezi, Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) ve spor okullarında eğitime, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 hafta ara verildi.

Karabağlar Belediyesi, mart ayında yapacağı sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif etkinliklerin tamamını da ileri bir tarihe erteledi. Toplum sağlığının korunması amacıyla belediyenin tüm birimlerinde dezenfeksiyon çalışmalarının aralıksız süreceği bildirildi. Karabağlar Belediyesi ayrıca, düzenli olarak yaptığı konteyner temizliklerini sıklaştırma kararı aldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ülkemizde de görülen koronavirüsün yayılmaması için yurttaşların katılımının yoğun olduğu etkinlikleri ertelediklerine dikkat çekti. Başkan Selvitopu, “Özellikle semt merkezlerimizdeki ve spor okullarımızdaki kurslarda yüzlerce yurttaşımız eğitim görüyor. Onların ve toplumun sağlığını düşünerek erteleme kararı aldık. Bundan sonraki süreçte gelişmeleri yakından takip ederek, bu konuya duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.