Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dündar'dan gençlere öğütler

Dündar'dan gençlere öğütler

Konak Rotary Kulübü'nün hazırladığı “Toplum Liderleri Geliyor" Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi Seminerleri Programı kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğretmen adayları Gazeteci, Uğur Uğur Dündar'ın “Atatürkçü Düşünme Sisteminin Günümüzdeki Önemi" konulu konferansa katıldı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 14:23
İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda başlayan programın ilk konuğu gazeteci-yazar Uğur Dündar olurken açılışa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Mecit İsce ve çok sayıda rotaryen katıldı. Konak Rotary Kulübü Başkanı Tayfun Şenol konuklara teşekkür ederken “Toplum Liderleri Geliyorö (TLG) Komite Başkanı Elif Özaydın katılımcılara uygulanacak programı anlattı. Özaydın programa katılan 70 öğretmen adayının 7 hafta boyunca topluma örnek olmuş kanaat önderlerinden liderlik, girişimcilik üzerine uygulamalı eğitim alacağını bildirdi. 

Eğitim programının ilk konuğu olan gazeteci Uğur Dündar gençlere “İnsan geleceğini bilemez fakat kendisini geleceğe götüren yolda mutlaka başarılı ve temiz adımlar atmayı bilmeli. Sizler çok şanslısınız çünkü gücünü milletinden alan sizlere rol model olabilecek bir lidere sahipsiniz o da Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk dendiğinde akla ilk gelen akılcı düşünme sistemi olmalı. Atatürk sadece bir asker değil bir devlet kurucu değil ve devlet adamı değil Atatürk aynı zamanda bir düşünce sisteminin kurucusu, hatip din bilimcisi eğitimci düşüncesini eyleme dönüştürmeyi o engelleri aşmayı şiar edinmiş olağanüstü bir dahi. Atatürk bu yüz yılın en büyük dehası. Savaşların ortasında yaklaşık 4 bine yakın kitap okumuş büyük bir liderdir. Yani lider dendiğinde Atatürk dönüp dönüp araştırılması gereken bir isimdir. Hayatınızda uzun süreli başarılar ancak çalışarak elde edilir. Kendinizi yenileyin bir insanı kendisinden başka hiç bir güç yok edemez. Yok olmamanın tek yolu da kendinizi yenilemek, kültürünüzü geliştirmek, çağın gereklerini yerin getirmekten geçer" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.