Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerginlik: 50'ye yakın gözaltı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerginlik: 50'ye yakın gözaltı

İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü'nde izinsiz yürüyüş yapan bir grup öğrenciye polis müdahale etti. Yaşanan kısa süreli arbede sonrası polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 13:48

İZMİR – Dokuz Eylül Üniversitesi’nde korkutan gerginlik! Kampüste bugün yapılmak istenen izinsiz protesto yürüyüşü arbedeyle sonlandı. Polisle öğrenciler karşı karşıya geldi. Çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor. 
Ajanslardan alınan bilgiye göre; PKK sempatizanı oldukları ileri sürülen bir grup öğrenci, karşıt görüşlü öğrencilerin toplandığı kantine yürümek istedi. Abdullah Öcalan'ın posterini açıp slogan atarak yürüyüşe geçen grup, uyarılara aldırmayınca polis müdahale etti. Kısa süren arbedede 21 öğrenci gözaltına alınırken, sayının artabileceği, kampüsteki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı öğrenildi.
Bazı haber kaynakları ise olayın geride kalan gün gazete standı açan Kürt öğrencilere saldırı nedeniyle çıktığını ileri sürüyor. Evrensel Gazetesi’nin haberine göre bu saldırı protesto edilmek istenince polis müdahalesiyle karşılaştı, öğrenciler de polise taş atarak saldırdı ve 50’ye yakın gözaltı var.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.