Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi eserleri kaçıramadan yakalandılar

Tarihi eserleri kaçıramadan yakalandılar

MUĞLA’da jandarmanın düzenlediği operasyonda, otomobillerinde Bizans, Roma ve Antik Yunan Dönemi’ne ait tarihi eserle yakalan 3 kişi gözaltına alındı. satılmak üzere yurt dışına çıkarılması planlanan tarihi eserler arasında som altından yapılmış kolyeler ve Yunan mitolojisinde barış tanrısı olarak bilinen gümüş Athena heykelciği dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 13:47
MUĞLA - Muğla bölgesine yüklü miktarda tarihi eser getirileceği ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muğla-Marmaris karayolu Gülağzı Mevkii’nde bugün sabah saatlerinde önlem aldı. Uzun süren bekleyişin ardından jandarma, tarihi eser kaçakçılarının kullandığı 48 SL 087 plakalı otomobili Gülağzı Kavşağı’nda durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, ön koltuğunun alt bölümünde küçük bir deri çanta içinde, Yunan mitolojisinde barış tanrısı olarak bilinen gümüşten yapılmış Athena heykelciği, Antik Yunan Dönemi’ne ait 15 gümüş sikke, Bizans ve Roma Dönemi’ne ait toplam 191 bronz sikke, 4 bronzdan haç, 3 yüzük, 2’şer altın, gümüş ve bronz küpe, 4 gümüş kolye, 1 taştan yapılmış yüzük taşı, 21 insan ve hayvan figürlü heykel ve bronz objeler, 21 kil ve topraktan yapılmış heykelcik, 1 som altından yapılmış kolye ve üzerinde 38 değerli taşlardan yapıldığı tahmin edilen boncuk ve üzerinde yine değerli taşlardan yapıldığı tahmin edilen 15 taş boncuklu som altından kolye ele geçirildi. Otomobildeki, diş teknisyeni M.Ç. (34), M.Ü. (47) ve G.S. (53) gözaltına alındı.

Şüphelilerin, ele geçirilen tarihi eserleri Marmaris’e götürüp, buradan da Muğla kıyı şeridinden yurt dışına kaçırıp, satmayı planladıkları ileri sürüldü. Ele geçirilen tarihi eserler Muğla Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Müze Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen tarihi eserlerin toplam değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu söyledi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen 3 şüphelinin işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.