Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doktorlardan antibiyotik uyarısı

Doktorlardan antibiyotik uyarısı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, grip, bronşit gibi hastalıkların antibiyotik kullanmadan da iyileştiğine dikkat çekerek, "Kış mevsimi hastalıkları, grip, bronşit, enfeksiyonlar zaten çoğunlukla viral kökenli oluyor, antibiyotik almasa da hasta iyileşiyor ama halkta hemen antibiyotiğe başlama eğilimi var" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2015 - 14:50
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İletişim Daire Başkanlığı 5. Bölgesel Basın ve İletişim Birim Sorumluları Eğitimi tamamlandı. TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinde basın ve sağlık çalışanları arasındaki iletişimi kesintisiz sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Özhan, sağlık konulu haberleri topluma daha hızlı ve doğru vermek amacıyla kurum bünyesinde basın ve iletişim alanında çalışan personelin eğitim aldığını anlattı. 

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da vatandaşların yüzde 50'sinin internet ve basından, hastalığına ilişkin bilgi aldıktan sonra sağlık kuruluşlarına başvurduğunu söyledi. Erbaycu, grip, bronşit gibi hastalıkların antibiyotik kullanmadan da iyileştiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Biz hala bazı hastalıkları, başta grip olmak üzere, antibiyotik ile iyileştirmeye çalışıyoruz. Antibiyotik kullanımı konusunda Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada. Kış mevsimi hastalıkları, grip, bronşit, enfeksiyonlar zaten çoğunlukla viral kökenli oluyor, antibiyotik almasa da hasta iyileşiyor ama halkta hemen antibiyotiğe başlama eğilimi var. Antibiyotiği her hastalığa iyi gelen mucizevi bir silah şeklinde görmememiz gerekiyor."

Sağlık konulu televizyon programlarında "Kelle paça ya da tavuk suyu çorba gribe iyi gelir" şeklinde açıklama yapan doktorların olduğunu belirten Erbaycu, "Tavuk suyu ile yapılan çorbanın faydalarına ilişkin makaleler var, bu çorba kişinin direncini arttırıyor, bazı semptomları gideriyor. Bunu ifade edenlerin haklı sebebi olduğunu görüyorum" dedi. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.