Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'nin 'Gezi'si mi olacak': Yangın ardında şok iddialar

Dikili'nin 'Gezi'si mi olacak': Yangın ardında şok iddialar

Dikili'nin Gazipaşa Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen ve büyük tartışmalara yol açan yangının ardından bölgede iş makinaları ile başlayan çalışmalara yönelik fotoğraflar vatandaşlardan büyük tepki topladı. Dikilili sanatçı Ahmet Erengöl'ün belediyenin aynı alanda çay bahçesi inşaatına başladığına yönelik iddiaları sosyal medya üzerinde bomba etkisi yaratırken, ilçe halkı ise yeşil direniş başlatmak üzere hazırlıklara başladı. Yangın ardından şok iddialar:

  • Ege Postası
  • 26.07.2015 - 12:51
İZMİR- Dikili Belediyesi TSM Korosu sanatçısı Ahmet Erengöl'ün dün sosyal medya üzerinde paylaştığı fotoğraflar ilçede yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.Erengöl'ün kendine ait sosyal medya hesabı üzerinde "Seyirci mi kalacağız'" başlığı ile paylaştığı fotroğraflara göre, Dikili Belediyesi'nin yangın çıkan alanda çay bahçesi inşaatına başladığüını iddia etti. 



SOSYAL MEDYADA YEŞİL İSYAN 
Gelişmelerin ardındn sosyal medya üzerinde tepkilerini dile getiren ilçe sakinleri, belediyenin tutumuna tepki göstererek, gündeme gelen iddialara ateş püskürdü. Paylaşılan fotoğraflara göre, alanda çalışan iş makinelerinin yeni bir sosyal tesis inşaasına başladığını aktaran vatandaşlar, "Dikili'nin Gezi"si olarak adlandırdıkları olay sonrasında internet üzerinde yeşil direniş başlattı. Yürütülen çalışmalar karşısında eylem yapacağını duyuran halk mesajlarında "Yangının külleri kurumadan" ortaya çıkan manzarayı kınadı. Barışkent Sitesi Çamlık bölgesinde çıkan yangının doğal afetle ilgisi olmadığını, kasıtlı çıkartıldığını belirtti. 

"YANGIN KASITLI ÇIKARTILDI" İDDİASI
Fotoğraflarla ilgili çeşitli yorumlarda bulunan halk, attıkları mesajlar ile sosyal tesis projesi ve inşaat iznini de sorgularken, geçtiğimiz hafta çıkan yangının ardından belediye başkanı Mustafa Tosun ve olay yerine yarım saat gecikmeli ulaşan itfaiye ekiplerine de büyük tepki göstermişti. Hatırlanacağı üzere, yangın anıyla ilgili ortaya çıkan videolarda resmi kurumları göreve davet eden Dikilili vatandaşlar aynı alanda defalarca yangın çıktığını belirtmiş, tüm uyarılarına karşın gereken önlemlerin alınmadığını ve alanın ranta açılacağını dile getirmişti. Vatandaşların tüm bu tepkilerine karşın sosyal medyada ortaya çıkan söz konusu görüntüler ve ortaya atılan iddialar ilçede yeni bir krizin de habercisi oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.