Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili esnafı örnek olmaya devam ediyor

Dikili esnafı örnek olmaya devam ediyor

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe merkezindeki esnafla, Salı pazarında tezgâh açan esnaflara yönelik hassas tartı ve terazi denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

  • Ege Postası
  • 29.11.2014 - 10:48
İZMİR - Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Aliağa Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu’nun Dikili ilçesi genelinde ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde, ilçede faaliyet gösteren esnafla, Salı Pazarı’nda tezgâh açan esnafın, 2 yılda bir yapmakla zorunlu olduğu muayene ve damga işlemlerini mevzuatlara göre yapıp yapmadığını denetledi. 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu'na istinaden gerçekleştirilen denetimlerde Ölçü ve Ayar Memuru Hüseyin Geldi tarafından esnafın tartı ile terazilerinin doğru tartım yapıp yapmadığı da titizlikle kontrol edildi. 500’e yakın esnafa yönelik gerçekleştirilen denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, esnafın kullandığı tartı ve terazilerin tümünün doğru tartım yaptığı gözlendi.  Tartı ve terazileri doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı ile bakanlık onaylarının olup olmadığı gibi konularda denetim yapan ekipler kanunun tüm gerekliliklerini yerine getiren ilçe esnafına teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.
 
Her Şey Dikili İçin, Her Şey Dikilili İçin
 
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında gerçekleştirilen denetimlerdeki amaçlarının, vatandaşlarla esnaf arasındaki güvenin daha da sağlamlaştırması olduğunu söyledi. Başkan Tosun, ‘‘Biz ‘Sevginin kenti Dikili’de faaliyet gösteren tüm esnafımıza güveniyoruz. Dikili ilçesi bir aile gibidir, burada yaşayan herkes birbirini yakından tanıyor. Hiçbir esnafımızın aldatma, kandırma, haksız kazanç yöntemine başvuracağına ihtimal vermiyoruz.  Ancak yine de 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na göre gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizden de ödün vermiyoruz. Ekiplerimizin yaptığı titiz denetimlerle ilçemizde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimlerimizde bizimle işbirliği yapan ve kanun ile mevzuatlara uygun olarak ölçü aletlerini kullanan esnafımıza duyarlılığı için teşekkür ediyor, hem halkımızın hem de esnafımızın yüzünü güldürmeye katkı sunacak çalışmalara devam edeceğimizi ifade ediyoruz’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.