Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hedefleri ay yıldızlı olimpiyat

Hedefleri ay yıldızlı olimpiyat

Kızları Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen, bu uğurda eşini ve ülkesini bırakıp İzmir’e yerleşen Özbekistanlı anne Svetlane Bulatova, kızlarıyla birlikte olimpiyat hedefine adım adım ilerliyor. Sporcular, Türkiye vatandaşlığına kabul edilip, olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı giymek istiyor.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 12:08
29-30 Kasım’da Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Spor Kulübü tarafından yapılacak 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası’na hazırlanan Şavkar Spor Kulübü sporcuları kız kardeşler Asiya Askerova ile Arslana Askerova’nın spor sevdaları filmleri aratmıyor.

Kızları 10 yaşındaki Asiya Askerova ile 8 yaşındaki Arslana Askerova’nın ritmik cimnastik alanında iyi bir eğitim alıp, bir gün olimpiyat şampiyonu olmalarını isteyen Özbekistanlı anne Svetlane  Bulatova, bu uğurda 5 bin kilometreye yakın yol kat edip çocuklarıyla İzmir’e yerleşiyor. Çok küçük yaşta cimnastiğe başlayan ve turnuvalarda başarılar kazanan çocuklarını Özbekistan’da eğitecek antrenör bulamayan anne, eşi Ajdar Askerova’nında desteğini alınca İzmir’e geliyor. Eşini ve memleketini bırakıp iki yaşındaki oğlu ve kızlarıyla 2013’te İzmir’e gelen anne, kızlarının iyi birer cimnastikçi olmaları için Şavkar Spor Kulübü’nde eğitimlerini sürdürüyor.

Her şey cimnastik uğruna
“Her şey çocuklar için” diyen ve kendisi de 16 yaşına kadar sporla uğraşan Özbek anne Svetlane  Bulatova, çocuklarının iyi birer sporcu, cimnastikçi olmaları için her şeyi yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Kızlarına ritmik cimnastik alanında iyi bir gelecek sağlamak için yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye yerleşen Bulatova’nın, en büyük hayali çocuklarının olimpiyat şampiyonu olması. Çocuklarının büyük zorluklara rağmen İzmir’de öğrenimlerini sürdürdüklerini ifade eden Bulatova, “Her şey çocuklarımın cimnastikte başarı yakalaması için. Onları mutlaka olimpiyatlarda şampiyonluk kürsüsünde görmek istiyorum. Kızlarımın olimpiyatlarda ay yıldızlı formayı giymesini, Türkiye’yi temsil etmesini istiyorum. Kızlarımın milli takıma seçilmesi için Türk vatandaşlığına kabul edilmesini istiyorum” diyerek hedeflerini anlatıyor.

Kızlarının çok hırslı, çok azimli olduğunu söyleyen Bulatova, eşini ve Özbekistan’daki hayatını özlediğini, ancak kızlarının cimnastikte büyük başarılar kazanması için bu zorlukların üstesinden geldiğini ifade ediyor.

Cimnastiğe adanmış hayatlar
Annesi ve kardeşiyle birlikte doğduğu toprakları bırakıp İzmir’e yerleşen 10 yaşındaki Asiya Askerova 4 yaşından beri cimnastik yaptığını söylüyor. 8 yaşındaki Aslana Askerova ise 3 yaşında cimnastiğe başladığını ve bu sporu çok sevdiğini ifade ediyor. Hedeflerinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen kardeşler, cimnastiğin yaşam tarzları olduğunu, başarı için haftanın 6 günü günde 6 saat antreman yaptıklarını söylüyor. Yoğun çalışma temposuyla yorulduklarını ifade eden kardeşler ülkelerinde bırakıp geldikleri ve dönem dönem kendilerini ziyaret eden babalarını çok özledikerinin altını çiziyor.
Büyüğü 5. sınıfa, küçüğü 4. sınıfa devam eden kardeşler Türkçe bilmedikleri için eğitimlerini güçlükle sürdürüyor. Spor konusunda çocuklarının hep yanında olan eğitimde de çocuklarının en büyük destekçisi. Çocuklarını okuldan alıp antremana götüren anne Svetlane  Bulatova, gece yarılarına kadar da çeviri yaparak çocuklarının derslerine yardımcı oluyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.