Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremde Türkiye'den can kaybı oldu mu'

Depremde Türkiye'den can kaybı oldu mu'

AFAD Başkanı Güllüoğlu, Irak'ta meydana gelen ve birçok ülkede hissedilen depremde, Türkiye'den herhangi bir can kaybı olduğu bilgisinin gelmediğini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 07:56

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Irak'ta meydana gelen depreme ilişkin, "İran tarafından yapılan açıklamada '6 can kaybı' rakamı var. Irak makamlarıyla irtibat halindeyiz. Türkiye'de de bu deprem hissedildi. Birçok ildeki AFAD ekipleri eliyle o illerde yıkım var mı, diye araştırdık. Türkiye'de herhangi bir binanın hasarlandığı ya da can kaybı, yaralı bilgisi şu ana kadar ulaşmadı. Bu ülkemiz açısından sevindirici bir durum." ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Irak'taki deprem bölgesine gönderilmek üzere 4 bin çadır, 7 bin battaniye ve bir yemek tırının Habur Sınır Kapısı'na sevk edildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, saat 21.18'de Irak-İran sınırında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve Van'da hissedildiği ifade edilen açıklamada, bu bölgelerde olumsuz bir ihbar alınmadığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Van ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden 8 araç ve 42 personel Irak sınırına yönlendirilmiştir. Ayrıca, UMKE'den 1 araç ve 10 personel Irak sınırına doğru hareket etmiştir. Deprem bölgesine hareket etmek üzere Ankara İl AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği teyakkuz haline geçirilmiş, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilecek hava aracı ile yeterli sayıda personel, ihtiyaç halinde bölgeye sevk edilecektir. Söz konusu personelin Erbil veya Bağdat kentine ulaşımlarının sağlanması için hazırlıklar devam etmektedir. Deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD ve Türk Kızılayı'ndan 4 bin çadır, 7 bin battaniye ve bir yemek tırı Habur Sınır Kapısı'na sevk edilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.