Dolar 32,3872
%-0.16
Euro 34,8634
%0.35
Altın 2.435,530
%-0.13
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Apartmanı hakkında flaş iddia: Tespit yanlış mı yapıldı

Deniz Apartmanı hakkında flaş iddia: Tespit yanlış mı yapıldı

30 Ekim tarihinde İzmir’de 17 bina yıkılırken birçok bina da ağır, orta ve hafif derecede hasar aldı. Hasar gören binalarda hasar tespiti yapılıp birçoğu için yıkım kararı verildi. Ancak yıkım kararı verilen Deniz apartmanı için yanlış tespit yapıldığı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2020 - 16:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim Cuma günü AFAD verilerine göre 6.6, Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6.9 şiddetinde depremle sallandı. Depremde 114 kişi hayatını kaybederken bin 35 kişi yaralandı.

Depremde 17 bina yıkılırken 178 bina da ağır hasar gördü. Ağır hasar gören binaların boşaltıması ve yıkım işlemleri başlatılırken yaklaşık 15 bin vatandaş günlerdir çadırlarda hayatlarını sürdürüyorlar.

Depremde ağır hasar gördüğü için boşaltılmaya başlanan apartmanların bazılarında depremzedelere önemli eşyalarını almaları için yetkililer tarafından 10 dakika binaya girme izni veriliyor. Ancak deprem nedeniyle evlerinden olan vatandaşlar, 10 dakikanın gerekli olan eşyaları almak için yeterli olmadığını belirterek isyan ettiler.

Deprem nedeniyle ağır hasar gören ve boşaltma işlemleri başlatılan Deniz Apartmanı’nda ise ev sahibi olan Mevlüt Dikili, eşyalarını almasına izin verilmediği ve zararları tazmin edilmediği için yetkililere isyan etmişti.

Ağır hasarlı olan ve yıkılma kararı bulunan Deniz Apartmanı için ilk etapta içerisinden hiç eşya çıkarılamaz kararı verilmişti. Ancak iddialara göre aynı sitede ağır hasarlı olan diğer binalardan eşyaların çıkarılması için 1 saat süre verildiği belirtildi.

Ancak apartman sakinleri tarafından apartman için yanlış tespit yapıldığı iddia edildi. 22 numara ve 24 numara olarak iki girişi bulunan iki apartmanın tespitinin sadece 22 Deniz Apartmanı olarak yapıldığı söylendi.

Yapılan tespitin hatalı olduğunu iddia eden apartman sakinleri “girilemez” raporunun hangi apartman için yapıldığının belirsiz olduğunu belirterek Çevre ve Şehiriclik İl Müdürlüğü’ne kararın yeniden değerlendirilmesi için dilekçe vermişti.

İtiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Yapılan bu hatalı tespit sonucunda apartmanların her ikisi için de girilemez eşyalı yıkım yapılacağına dair ilana itiraz ediyoruz. Bu tespit hangi giriş için yapılmıştır anlaşılamamaktadır. Tek giril 48 daire değildir. Bu nedenlegirilemez raporu verilmiştir. Bu hata nedeniyle telefisi mümkün olmayan zararlar doğacağından müdürlüğünüze yapılan ilana askı süreci içinde itiraz ediyoruz.

Bu nedenle; Müdürlüğünüzce yeniden tespit yapılmasını, binanın kolonlaırnın hiç birinde çatlak dahi oluşmadığı, hasarın tali kısımlarda meydana geldiği de dikkate alınarak ve gerekli görülürse müdürlüğünüzce ekipman ve vinç desteği sağlanarak, Sezen Sitesindeki diğer bloklara uygulanan işemin aynısının bizim apartmanımıza da uygulanması sureti ile bağımsız bölümlerden isteyen kişilerin 15-30 dakikalık izinlerle sadece kıymetli eşyalarını almalarına izin verilmesini öüdürlüğünüzden arz ve talep ediyoruz.”

Edinilen bilgilere göre; verilen dilekçe Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce incelendi ve ağır hasarlı bina “acil yıkılacak” olarak değiştirildi. Bu nedenle daha önce apartman sakinlerine özel eşyalarını almaları için verilen 10 dakika da verilmedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.