Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Demirtaş'tan liman tepkisi

Demirtaş'tan liman tepkisi

İzmir Ticaret Odası Ekim ayı Meclis toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'un açıklamalarını değerlendirdi. Yavuz'un Alsancak Limanı'nın sadece kruvaziyer liman olarak kullanılması, yönündeki söylemlerini sert dilde eleştiren Başkan Demirtaş, "İzmir bir liman kenti ve bu limanı İzmir'den söküp alamazsınız. Böyle yağma yok. Kenan Yavuz'un Aliağa'da yaptırdıkları limana para kazandırmak için Alsancak Limanı'yla ilgili konuşmaları kabul edilemez" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 10:56
Aliağa'daki Petkim Limanı'nda SOCAR'ın Çinlilerle beraber çalıştığını aktaran Demirtaş, "Limanı Çinlilerle birlikte yapıyorlar ve Kenan Yavuz da profesyonel bir yönetici olarak çalışıyor. Bazı medya organlarında Alsancak'taki konteyner limanının kapatılıp, kruvaziyer limanı olması yönünde açıklamaları çıktı. Böyle bir yağma yok. Bu limandan 100 bin kişi ekmek yiyor. Kenan Yavuz'un yaptırdıkları limana para kazandırmak için Alsancak Limanıyla ilgili konuşmaları var. Bunlar kabul edilebilir birşey değil. Kruvaziyerden gelen turistten para kazanılmıyormuş. İzmir'e moral de getiren bu kruvaziyerler kente para da bırakıyor. İzmir'e çamur atarak, konuyu saptırarak bir yere gelmek mümkün değil" dedi. 

İzmir'de ilk 8 ayda 900 bin turisti ağırlandığını aktaran Başkan Demirtaş, "Çanakkale'de de kruvaziyer konusunda çalışmalar var. Biz Çanakkale limanını da destekliyoruz. İzmir'de kruvaziyerde düşüş olduğu yönünde çıkan haberler var. Bu açıklamaları yapanlara sormak lazım o zaman siz ne yapıyorsunu? Bu açıklamaları gören yabancı tur ve kruvaziyer şirketleri var. Kendi kendimizi hiç olmayan bir duruma sokuyoruz" dedi. 

SÜRPRİZ İSTEMİYORUZ

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Programa da değinen Demirtaş, "Büyüme 4'ten 3.3'e çekildi, enflasyon ise 5.3'ten 9.4'e yükseldi. Ülkemiz ekonomisi büyümekte zorlanıyor. Reel olarak piyasalar 2014'te yüzde 2.1 daralacaktır. 2015 yılında yüzde 10'luk bir vergi arttırımı öngörülüyor. Umarız gelir düzeyi düşük olan halkın tükettiği ürünlerde vergi artışları olmaz ve dolaylı vergilerin artışı yoluna gidilmez. Umarız 2015'te sürprizlerle karşılaşmayız" ifadelerini kullandı. 

GIDA, SAĞLIK, ENERJİ

Üyelere de ekonomik gelişmelere yönelik olarak tavsiyelerde bulunan Demirtaş, özellikle dolar kuruna karşı uyardı. Üyelere ihtiyatlı davranma uyarısında bulunan Demirtaş, kur riskine karşı gıda, sağlık, enerji gibi riski düşük mal gruplarına yönelmek gerektiğinin altını çizdi. 1 Kasım'da Hilton Oteli'nde Vergi Ödül Töreni düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Ekrem Demirtaş tüm Meclis üyelerini davet etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.