Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Petrolde çılgın düşüş

Petrolde çılgın düşüş

Petrol fiyatlarında hızlı düşüş bugün de sürdü. Brent Petrol varil başına 82.90 dolara kadar gerileyipp 4 yılın dip seviyesini gördü. ABD ham petrolü de Haziran 2012'den bu yana ilk kez 80 doların altına geriledi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2014 - 15:37
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nde (OPEC) arzı kısma yönünde bir adım atılmayacağına ilişkin işaretlerle inişe geçen petrol fiyatları dört yılın en düşük düzeyine geriledi.

ABD ham petrolü varil fiyatı 1 doların üzerinde düşerek Haziran 2012'den bu yana ilk kez 80 doların altına geriledi.

Türkiye'deki benzin fiyatlarında da etkili olan Brent petrol varil fiyatı bugün de düşüşüne devam ederek 82,90 liraya kadar gerileyerek son 4 yılın en düşük fiyatına geriledi.
Petrol fiyatının yönünü aşağıya çevirmesinde, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) petrolde talep artış tahminini aşağı çekmesine rağmen, Suudi Arabistan, Kuveyt ve İran gibi OPEC’in en büyük üreticilerin üretimin kısılmayacağına işaret eden açıklamaları da fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

BİR SENELİK KAYIP YÜZDE 24
Son dört senenin en düşük fiyatına gerileyen Brent petrol son 1 sene içinde ise yüzde 24 değer kaybetti. Brent petrol 4 ay önce 117 dolarla yakaladığı yıllık zirveden ise yüzde 27 geriledi.

"PETROL FİYATLARIN AŞIRI UCUZ HALE GELECEĞİNE ŞAHİT OLABİLİRİZ"
DHA’nın sorularını yanıtlayan Ekonomist Ateşan Aybars, jeopolitik türbülanslarda petrol fiyatlarının fırladığını ancak uluslararası piyasalardaki toparlanma endişesiyle değer kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Petrol stokları çok yüksek; ama, OPEC meselesinde Suudi Arabistan vanaları kısacak tek ülke ancak bunu yapması mümkün değil. Iran ve Irak fiyatları geri çekti. Suudi Arabistan için 90 doların altın fiyat hayli yorucu ve petrol fiyatlarında düşüş süreci devam ediyor. Şu an için petrol fiyatların aşırı ucuz hale geleceğine şahit olabiliriz. Bu yıl Batı Teksas türü ham petrolü (WTI) 100 dolar üzerinde, Brent petrolü ise 105 doların üzerinde görmek mümkün değil. Petrol fiyatları şu ana kadar yapması gerekeni yaptı, şimdi daha düşük seviyelerde denge arayacak."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.