Dolar 32,3627
%-0.23
Euro 34,7598
%0.05
Altın 2.438,650
%0
Bist-100 10.018,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet'in 91'inci yılına CHP'den boykot halktan protesto

Cumhuriyet'in 91'inci yılına CHP'den boykot halktan protesto

​Cumhuriyetin 91’inci yıl kutlamaları İzmir’de bu yıl da coşku ile başladı. Sabah saatlerinde İzmir Valiliği’nde bayram tebrikleri ile başlayan program daha sonrasında Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleşen resmi kutlamalar ile devam etti.

  • Ege Postası
  • 29.10.2014 - 12:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir Valiliği’nde gerçekleşen program kapsamında gelen tebrikleri kabul etti. İzmir Valiliği’nin ardından Cumhuriyet Meydanı’na taşınan bayram coşkusunda siyasi parti temsilcileri, İzmir milletvekilleri, çeşitli devlet kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve yüksek öğretim kurumlarının temsilcileri, dernek,askeri erkan, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, kaymakam ve vali yardımcıları, diplomatlar ve çok sayıda bürokrat ile katılım gösterdi.
 
 

CHP’DEN PROTESTO, HALKTAN ERDOĞAN’A YUHALAMA
İzmir Valiliği’nde gerçekleşen tebrik programında AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve Milliyetçi Hareket Partisi adına Murat Taşer katılım sağlarken, CHP İl Başkanı Ali Engin’in tören alanında gerçekleşen resmi kutlamaların aksine Vali Mustafa Toprak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tebriklere katılmaması ise dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden resmi kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, program İstiklal Marşı ve bayram mesajlarının okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tebriki okunduğu sırada tören alanındaki İzmirlilerden yuhalama sesleri yükseldi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalar protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin halk dansları gösterileri ve resmi geçit töreni ile son buldu.  
 


VALİ TOPRAK’TAN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI
Törende yaptığı konuşmada İzmirlilere seslenen İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentte her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı büyük bir coşku ile kutladıklarını belirterek, “İzmir’i yaşam kalitesi yüksek bir kent yapmaya çalışmak için devlet ve kamu kuruluşları olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyor, buna devam ediyoruz. İzmir’i gelişimi için önemli yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. İzmir’i ülkemizdeki sosyo-ekonomik payı yükselecek ve dünya kentleri arasındaki önemi de giderek artacak. İzmir’in gelişme ve ilerlemesi memnun edici bir düzeye ulaşmıştır. Her şeyin en iyisini hak eden milletimiz için, bizi tek devlet yapan, tek millet yapan milli değerlerimize sahip çıkmalı, birbirimize kenetlenerek dayanışmayı arttırmalıyız” diyerek cumhuriyetin 91’inci kuruluş yıldönümü kutladı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına son verdi.
 
ŞEHİT ÇOCUKLARI UNUTULMADI
Kortej yürüyüşünde geçit yapan Lions kulüpleri geçtiğimiz Mayıs ayında Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren Kınık İlçesi Elmadere köyünden maden şehitlerinin çocuklarının yanlarında birlikte yürüdü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.