Dolar 32,2641
%0.01
Euro 35,0796
%0.28
Altın 2.464,250
%0.73
Bist-100 10.174,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mart 2019 yerel seçimleri uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mart 2019 yerel seçimleri uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan yerel seçimlere dair teşkilata mesaj verdi; "Gönüllere girmiyor da vatandaşına eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak onlara yeri geldiği zaman, hart hurt yapıyorsak. Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra da kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır. Bu bizim için erken fırsat olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını çok iyi çekmemiz lazım. Mart 2019 yerel seçimlerinde de gerek aday tespitlerinde gerekse de bu ahlaki kimliğe değer verip adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım" dedi. Erdoğan'dan Mart 2019 yerel seçimleri uyarısı:

  • Ege Postası
  • 06.07.2018 - 12:09

Seçim sonuçlarını değerlendirirken Cumhurbaşkanlığında aldığımız oy ile Milletvekili seçimlerinde elde ettiğimiz netice arasındaki farkını çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2007, 2011, 2015 Kasım seçimlerinde, 2007, 2010 ve 2017 halkoylamalarında aldığı sonuçlar ortadadır. Buna karşılık 2015 haziranında ve son seçimlerde üzerinde uzun uzun durmamızı gerektirecek sonuçlarla karşılaştık. Biz seçimlerden birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarılı sayabilecek bir siyasi parti değiliz.

'Önümüzde mahalli seçimler var'

Önümüzde mahalli seçimler var. Nerede bir yanlış yaptı? Bunları değerlendirip düzeltmek ve Mart yerel seçimlerine de böylece girmek durumundayız. Ancak bu şekilde milletimizin karşısına mesajını aldığımızın ve gereğini yaptığımızın huzuruyla, güveniyle, cesaretiyle çıkabiliriz. Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz. Milletimize bu yöndeki ilk mesajımızı orada vereceğiz. Ardından her seviyede bunu devam ettireceğiz. Girdiğimiz tüm seçimlerin ardından hedefimize ister ulaşmış ister ulaşmamış olalım, milletimizle aramızdaki münasebetin muhasebesini yapmadan yolumuza devam etmedik. Hedeflerimize ulaşmışsak çıtayı daha yukarı çıkardık, ulaşamamışsak mümkünse tamir değilse yeniden inşa yoluna gittik. AK Parti'yi diğer partilerden farklı kılan ve 16 yıldır iktidarda tutan işte bu anlayıştır. Eğer 24 Haziran'ı doğru analiz edemezsek her şeyden önce kendi ilkelerimizle ters düşeriz. Bugüne kadar düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz. 

Seçim sonuçlarını bu anlayış içinde değerlendirmek yerine kişisel kariyeriyle irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de arkadaşlar AK Parti’de yeri olamaz. Çünkü partimiz milletin kendi partisidir. Hiçbir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur. Hiç kimse kendisini partisinin ve davasının önüne geçirmesi de mümkün değildir.AK Parti'nin Genel Merkezi'nden sandık müşahidine kadar tüm mensuplarının bu şuura sahip olduğundan şüphe duymuyorum. Yeni dönem çalışmalarını bu anlayışla sürdürecek ve Allah'ın izniyle kısa sürede bizi hedeflerimize ulaştıracak neticelere kavuşacağız.

Belediye başkanlarına mesaj: 'Millet tevazu arıyor tevazu'

Aramızda belediye başkanlarımız da bulunuyor. Birkaç cümleyle üzerinde durmak istiyorum. İşte bu seçimlerden sonra bana gelen raporlara baktığımızda özellikle bazı eleştiriler var ki bu çok çok önemli. Vatandaş özellikle şunu arıyor, bu tabi ağırlıklı belediye başkanları, bunun yanında tabii ki milletvekilleri vesaire… Tevazu arıyor, tevazu. 'Belediye Başkanı, benim dükkanıma gelip bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım' diyor. Yani 'seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek' diyor. Veya 'kendi tanıdıkları, bildikleri ofislere uğrayıp çekip gidecekler' diyor. Değerli arkadaşlar AK Parti’nin müktesebatında böyle bir şey olamaz. Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net, puan kaybına da neden olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde eğer ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız. 'Biz hatayı nerede yaptı? Yanlışımız nerede'' Çok iyi hizmetler yapmış olabilir, bu hizmetler gerektir. Ama yeterli değildir. Yeterli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz.

Mart 2019 yerel seçimleri uyarısı: 'Gönül belediyeciliği seferberliği'

Gönüllere girmiyor da vatandaşına eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak onlara yeri geldiği zaman, hart hurt yapıyorsak…. Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra da kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır. Bu bizim için erken fırsat olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını bu noktada çok iyi çekmemiz lazım. İnşallah Mart 2019 yerel seçimlerinde de gerek aday tespitlerinde gerekse de bu ahlaki kimliğe değer verip adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım. Bunları daha sonra aramızda konuşacağız. Vaktimizde öyle çok da yok. Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. MKYK'mızdan tutun da MYK'mıza varıncaya kadar bir değişim dönüşüm az da olsa yapacağız. Ama sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Nedir ? Mart. Yerel seçimlerin startını vereceğiz. Bu startı verirken de kaşına gözüne değil. Hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemez. Böylece yerel yönetimlerden 2019’da çok daha başarılı çıkalım. Ben teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. Ve 2019 Mart’ına kadar bu belediyeciliğin adını ben doğrusu 'gönül belediyeciliği seferberliği' olarak koyuyorum. Aynı şey teşkilatlarımız için geçerli. 'Ben iktidar partisinin il başkanıyım, ilçe başkanıyım' yok. Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz.

'Vasat kalan belediye başkanlarımız da bulunuyor'

Doğu ve güneydoğu bölgelerimizde kayyum belediye başkanları eliyle milyonlarca insanımızı gerçek belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Başarılarıyla bizleri gururlandıran belediye başkanlarımız var, bunun yanında vasat kalan belediye başkanlarımız da bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.