Dolar 32,3795
%-0.13
Euro 34,6944
%-0.31
Altın 2.401,240
%-1.39
Bist-100 10.047,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de sıkı pazarlık; Masadan kalktılar

Çiğli'de sıkı pazarlık; Masadan kalktılar

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Devrimci Turizm İş Sendikası Genel Başkanı  Mustafa Yahyaoğlu arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Sendika personelin işe iadesini talep ederken, Başkan Gümrükçü, işçileri Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde değerlendirebileceğini ifade etti. Sendika teklife olumlu baksa da bazı isimlerin kendi işine iadesini talep etti. Sendika ve belediye yönetimi arasında saat 15:30’da bir görüşme daha gerçekleşti. Uzlaşma çıkması beklenirken, sendika yetkililerinin söylediğine göre hiçbir konuda anlaşma sağlanamadı. Taraflar, yarın sabah bir görüşme daha yapmak üzere masadan kalktı. Nefesler tutuldu, işçilerin umudu yarına kaldı

  • Ege Postası
  • 22.05.2019 - 14:29

Çiğli Belediyesi’nde gerçekleşen işçi çıkarmalarının son mağdurlarından olan 34 personelin bağlı bulunduğu Devrimci Turizm İş Sendikası Genel Başkanı  Mustafa Yahyaoğlu ve Belediye Başkanı Utku Gümrükçü arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Çiğli Belediyesi’nde saat 10:30’da bir araya gelen tarafların görüşmesinden sonuç çıkmadı. Sendika, Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi (ÇİBEL) bünyesinde Uçaklı Park, Akvaryum Kafe ve Restaurant ve Pelikan Sosyal Tesislerinde çalışan 34 işçinin işe geri dönmeleri için çabalarken, öğleden sonraki oturumda da uzlaşma sağlanamadı.

“PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ’NDE İŞE BAŞLATALIM”

Devrimci Turizm İş Sendikası Genel Başkanı  Mustafa Yahyaoğlu ve beraberindeki heyet, sabahki oturumda, işten çıkartılan personelin işe iadesini talep ederken, Başkan Utku Gümrükçü’nün sendikaya “Arkadaşları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde işe başlatalım. Ancak bunu da hemen yapmamı beklemeyin zaman içinde alabiliriz” dediği öğrenildi.

SENDİKA TEKLİFE SICAK BAKTI 

Başkan Gümrükçü’nün teklifine olumlu bakan sendika yetkilileri liyakatın esas alınmasını istediklerini berliterek işten çıkartılan bazı isimlerin ÇİBEL’deki işlerine geri dönmelerini istedi. Sendikanın ÇİBEL’deki işlerine geri dönemeyen isimlerin de Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde değerlendirilmesi teklifini kabul ettiği bilgisine ulaşıldı.

SAAT 15:30’DA BİR GÖRÜŞME DAHA  

Dev-Turizm-İş Şube Başkanı Zöhre Aksüt, işyeri temsilcileri ve belediye şirket müdürleri saat 15:30'da yeniden bir araya geldi. Görüşmede 34 kişilik listedeki hangi işçilerin kendi işine döneceği ve hangi isimlerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde işe başlatılacağının görüşülmesi planlanırken, işten çıkartılan 34 işçi belediyeden gelecek olumlu haberi bekledi. Uzlaşma sağlanacağı sanılırken, rüzgar tersten esti ve sendika yetkililerinin söylediğine göre hiçbir konuda anlaşma sağlanamadı.

Bu nedenle tarafların yarın saat 10.00'da yeniden bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Yarınki görüşmelerden çıkacak sonuç merakla bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.