Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de binlerce kişi meşalelerle yürüdü

Çeşme'de binlerce kişi meşalelerle yürüdü

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen meşaleli "Cumhuriyetçiler Yürüyüşü"nde kent çarşısında adeta insan seli aktı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 15:09

CHP Çeşme İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen meşaleli "Cumhuriyetçiler Yürüyüşü"ne, halk yoğun ilgi gösterdi. Çeşme çarşısı girişinde dün (salı) saat 21.30'da toplanan Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, belediye meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcilerinin de bulunduğu bin 500'ü aşkın vatandaş, yürüyüşe başladı.

Çeşme Belediyesi tarafından dağıtılan bayrak, meşale ve Atatürk maskeleri eşliğinde 'Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Ne şeriat ne darbe, tam bağımsız Türkiye' gibi pankartlar açan halk, marşlar eşliğinde Çeşme çarşısında meşalelerle yürüdü. Yürüyüşçülere, Çeşme çarşı esnafı ve çarşıda dolaşan tatilciler de alkışlarıyla destek verdi. Çok sayıda tatilci, yürüyüşçüleri cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

CHP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Başkan Dalgıç, 15 temmuz sürecine de değinerek, "Çok kötü bir süreci çok şükür ki, kazasız belasız atlattık. Bu beladan kurtulduk ama bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bu vatana hizmet edecek insanların önü açılmalıdır. Burada eş dost akraba değil, yandaş değil, bu ülkeye hizmet verecek her vatandaş bu işin içinde olmalıdır. Bütün eserlerin altına bir imza atılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin altında da çok büyük bir imza var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası, bu ülkenin temellerine atılmıştır. Bu vesile ile herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum" 

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ise konuşmasında bağımsızlık vurgusu yaparak, şöyle dedi: 
"30 Ağustos; Umudun karanlığa galip gelişi, bir ulusun şahlanışıdır. Büyük zaferle birlikte Türk ulusu, Kemalist devrimler ışığında, milli egemenliği, bilimi, demokrasiyi, özgürlüğü kendisine vazgeçilmez bir yol olarak seçmiştir. Bu yol umudun yoludur. Bu yol bağımsızlık yolu, aydınlık geleceğin yoludur. Bugün de görüyoruz ki, bizi bu yolumuzdan alıkoymak isteyecek güçler hiç bir zaman eksik olmayacak. Fakat bizler, 'Bir canımız var o da bu millete feda olsun' diyen Kılıçdaroğluyuz." (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.